Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Modularna gradnja je sodoben gradbeni koncept

Modularna gradnja je gradbeni pristop, kjer se gradbene strukture sestavljajo iz posameznih enot, ki so predhodno izdelane v kontroliranem okolju. Nato se jih pripelje na gradbišče in tam sestavi. Ti moduli so lahko različnih velikosti in oblik ter vključujejo različne gradbene elemente, kot so stene, strehe, tla, električne in vodovodne napeljave itd.

Med glavnimi prednostmi, ki jih ima modularna gradnja, so: hitrejši čas gradnje, nižji stroški dela, večja natančnost in nadzor nad kakovostjo v kontroliranem proizvodnem okolju ter možnost prilagajanja projektov glede na potrebe naročnika. Poleg tega modularna gradnja pogosto omogoča večjo energetsko učinkovitost in trajnost, saj se lahko moduli izdelujejo z uporabo naprednih materialov in tehnologij.

Modularna gradnja je pristop, ki se pogosto uporablja v gradbeni industriji za različne vrste objektov, vključno s stanovanjskimi enotami, pisarnami, šolami, bolnišnicami in drugimi vrstami stavb. Marles je priznan proizvajalec montažnih objektov v že več kot 80-letni tradiciji, s čimer je postal sinonim za kakovost na svojem področju. V njegovi ponudbi so večji montažni stanovanjski objekti, ki upoštevajo vse zahtevane standarde kakovosti. Stanovalcem prinašajo raven bivanja, kot so je vajeni v grajenih stavbah, poleg tega pa tudi vse prednosti, ki jih prinaša postavitev modularne hiše.

Modularna gradnja Marles uporabnikom ponuja najvišjo stopnjo udobja. Gre za sodobno dizajnirane, kakovostne, energetsko učinkovite in okolju prijazne hiše. Odlikuje jih funkcionalna razporeditev in zasnova, ki se prilagaja individualnim potrebam stanovalcev. Premik in postavitev takšne hiše sta hitra in enostavna, zato je tak tip gradnje postal zelo priljubljen in iskan.

modularna gradnja

Modularne hiše cena katerih je dostopna

Če vas zanima postavitev modularne hiše je nekaj kar vas gotovo zanima, modularne hiše cena. Na voljo so tipske hiše njihov cenik pa je objavljen na spletni strani podjetja Marles. Možna je tudi izdelava individualnih hiš, kjer se cena izračuna po ponudbi. Modularne hiše cena ima več prednosti v primerjavi s klasično gradnjo. Na prvem mestu so nižji stroški dela: ker se moduli proizvajajo v kontroliranem okolju, se lahko zmanjšajo stroški dela na gradbišču. Takšna hiša se lahko hitro sestavi, kar zmanjša čas gradnje.

Proizvodnja v kontroliranem okolju omogoča večjo natančnost in nadzor nad kakovostjo gradbenih elementov, kar prav tako vpliva na kvaliteto modularne hiše ter ceno. Tovrstni objekti so pogosto zasnovani z mislijo na energetsko učinkovitost, kar lahko dolgoročno zmanjša stroške energije. Takšen pristop omogoča tudi večjo prilagodljivost pri oblikovanju in prilagajanju hiše po željah stranke.

modularne hiše cena

Postavitev modularne hiše, kako poteka?

Postavitev modularne hiše običajno poteka v več korakih. Pred prihodom modulov je treba ustrezno pripraviti gradbišče. To vključuje izkopavanje temeljev in postavitev temeljev, elektroinštalacije, vodovodne napeljave ter drugih potrebnih priprav. Nato je na vrsti izdelava modulov; izdelajo se v posebni delavnici, kjer se zagotavlja nadzor nad kakovostjo in varnostjo. Pri tem se izdelajo stene, strehe, tla in druge komponente.

Ko so ti elementi izdelani, se jih pripelje na gradbišče. Ena od prednosti tovrstne gradnje je ravno v tem, da del proizvodnje poteka v kontroliranem okolju, kar zmanjšuje vpliv vremenskih razmer na gradnjo. Potek dela, ki je neodvisen od vremenskih pogojev, skupaj z montažo izvedeno na gradbišču, stanovalcem omogoča hitro vselitev in odlično odpornost proti potresom, vetru ali požaru.

Pomembno je poudariti, da Marles vse gradbene faze izvede v posebnem kontroliranem okolju in ne na gradbišču, kakor je to praksa pri marsikaterem drugem ponudniku. Tak način dela ni optimalen, saj izpostavlja gradnjo vremenskim tveganjem, kar lahko vpliva na kvaliteto hiše in zamik roka izvedbe. Marlesovo proizvodnjo redno nadzirajo mednarodno uveljavljene neodvisne institucije in s podeljenimi certifikati potrjujejo, da je na najvišji možni ravni.

Module se, ko so izdelani, pripelje na gradbišče, kjer se jih postavi na pripravljeno fundacijo. Med seboj se jih poveže in pritrdi na temelje. Po njihovi postavitvi se izvedejo povezave med njimi, kot so električne in vodovodne napeljave. Nato se izvedejo zaključna dela, vključno s polaganjem tal, namestitvijo oken in vrat ter zaključnimi oblogami.

Po postavitvi zunanjega ovoja se izvedejo notranji zaključki, kot so namestitev kuhinje, kopalnic, talnih oblog, barvanje in drugi notranji detajli. Končana hiša se pregleda in preveri skladnost z gradbenimi predpisi ter standardi. Po končanem pregledu in potrditvi naročnik prevzame ključe in se lahko vseli v svoj novi dom.

postavitev modularne hiše