Kaj je HAZOP in kdaj ga je primerno izvesti?

V procesu gradnje objekta ves čas prihaja do najrazličnejših tveganj, ki lahko gradnjo izjemno upočasnijo, v nekaterih ekstremnih primerih pa jo lahko celo popolnoma ustavijo in projekt tako propade. Poleg tega ne smemo pozabiti na tveganja, ki se lahko pojavijo, ko je objekt že zgrajen, vendar dejansko izvirajo iz časa same gradnje. V izogib tveganjem priporočamo izvedbo študij HAZIP in HAZOP, ki učinkovito preprečujeta nastanek tveganj v procesu gradnje.

HAZOP je preizkušena, strukturirana metoda, ki jo uporabljamo za prepoznavanje nevarnosti pri projektiranju ali pri načrtovanih modifikacijah. S standardom HAZOP v okviru izbrane ekipe natančno pregledamo postopek in projektantske načrte za nove ali obstoječe objekte, da bi ocenili možnost nevarnosti v primeru delovanja zunaj določene funkcije ali odpovedi posameznih delov opreme in posledičnih učinkov na objekt v celoti.

HAZOP standard v pdf obliki

HAZOP

Kakovostna in hitra izvedba programa HAZOP v Bureau Veritas

V podjetju Bureau Veritas je izvedba modela HAZOP izjemno natančna in posledično tudi kakovostna, kar zagotavlja odlične rezultate med gradnjo samo. V procesu izvedbe študije sodeluje HAZOP moderator, ki celoten proces izvedbe študije usmerja in prilagaja potrebam projekta ter tako skrbi, da delo poteka natančno, a hitro. Po koncu izvedbe standarda bomo posredovali tudi pdf s HAZOP poročilom.

Koliko časa traja izvedba študije HAZOP?

Čas, ki ga za izvedbo standarda HAZOP porabimo, je odvisen od same zahtevnosti in obsežnosti projekta. Tiste manj zahtevne projekte obdelamo že v nekaj dneh, pri zahtevnejših projektih pa lahko izvedba HAZOP traja tudi nekaj tednov.

PROJEKTIRANJE JE 3/4 VSAKEGA USPEŠNO OPRAVLJENGA DELA

S pomočjo izvedbe HAOZP študije bomo učinkovito prepoznali tveganja, ki grozijo projektu ter tako poskrbeli, da bo sama gradnja tekla nemoteno in mirno, hkrati pa bomo zagotovili, da bo objekt tudi po končani gradnji varen za uporabo.

V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vprašanja ter vam tako pomagali pri odločitvi o tem ali je omenjen standard HAZOP primeren za vsa in objekt, ki ga gradite.