Ponudba
Pošlji povpraševanje

Področje varstva osebnih podatkov se bo z uvedbo novo uredbe spremenilo

varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih (na delovnem mestu)

Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih bo z uvedbo nove uredbe o varstvu osebnih podatkov, ki jo imenujemo Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov oz. uredba GDPR postalo še bolj zapleteno. Prav zato je nujno potrebno, da se posamezniki, ki so se ali pa se še bodo znašli na področju varstva osebnih podatkov na delovnem mestu.

PRIDOBITE CERTIFIKAT Z VARSTVA OSEBNIH PODATKOV (GDPR)


Največja sprememba, ki jo uredba na področje varstva osebnih podatkov uvaja

Ena izmed večjih sprememb nove uredbe varstva osebnih podatkov je obveznost večine upravljavcev zbirk osebnih podatkov, da imenujejo pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, ki jo imenujemo tudi DPO. Organizacija bo morala imenovati DPO glede na tri osnovne okoliščine; in sicer glede na:
- pravno naravo organizacije
- naravo osebnih podatkov,
- načine in namene obdelave osebnih podatkov in s tem povezanega tveganja za zasebnost posameznikov.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV IN ZDRAVJE NA DELOVNEM MESTU


Dolžnosti pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov - nova uredbaPooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo v delovnem razmerju opravljala neodvisno vlogo, kar pomeni, da od zaposlovalca ne bo smela prejemati navodil o opravljanju svojega dela, hkrati pa je delodajalec ne bo smel odpustiti oz. razrešiti. Pooblaščena oseba bo med drugim morala odgovoriti na vprašanja, ki se zastavljajo osebam, katerih osebni podatki se obdelujejo, hkrati pa bo morala pooblaščena oseba po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov sodelovati aktivno sodelovati in odgovarjati na vprašanja Urada za varstvo osebnih podatkov, kadar bo organizacija deležna inšpekcijskega nadzora s strani nadzornega organa s področja varstva osebnih podatkov.