Ponudba
Pošlji povpraševanje

Iso9001 - definicija in namen


Iso9001 je sistem vodenja kakovosti oziroma temeljno orodje za obvladovanje kakovosti, ki je uporaben tudi kot sistem vodenja organizacij. Gre za vodila za izboljšavo značilnosti katerekoli organizacije, primerne pa so za vse ne glede na njeno velikost ali področje delovanja.


Iso9001 je najbolj razširjen svetovni standard, uporablja pa ga več kot milijon organizacij po svetu za zagotavljanje učinkovite organizacije. Iso9001 je v rabi tudi za izboljševanje kakovosti storitev in proizvodov v oziru na potrebe končnega kupca.
Namen sistema vodenja kakovosti oziroma standarda iso9001 je izboljšanje organizacije oziroma notranjih procesov, iso9001 standard organizaciji namreč pomaga pri izboljševanju operativne učinkovitosti.


sistem vodenja kakovosti

VEČ O EKOLOŠKIH STANDARDIH


Čemu pripomore učinkovit sistem vodenja kakovosti?


Brez učinkovitega sistema vodenja kakovosti ob hkratnem odgovornem ravnanju z okoljem ni mogoče uspešno nastopati na svetovnih trgih. Standard iso9001 v odjemalcih vzbuja zaupanje v organizacijo, kar gotovo pripomore k novim in dolgoročnim poslovnim povezavam ter razvoju organizacije. Sistem vodenja kakovosti določa aktivnosti načrtovanja, izvajanja, spremljanja, vrednotenja in nato izboljševanja, standard iso9001 torej govori o razvoju celotne organizacije. Iso9001 sistem vodenja kakovosti pomaga:

  • jasno definirati poslanstvo,
  • opredeli vodstvene organe in razmerja med njimi,
  • pomaga k prepoznavi in zadovoljevanju potreb uporabnikov,
  • iso9001 standard oziroma sistem vodenja kakovosti izboljšuje odnose in komunikacijo med zaposlenimi,
  • prepoznava šibke točke podjetja,
  • pripomore k izboljšanju,
  • iso9001 standard oziroma sistem vodenja kakovosti zmanjšuje možnosti napak pri delu,
  • z iso9001 standardom pa tudi povečamo ugled organizacije, si pridobimo večje priznanje, podporo in zaupanje v okolju, v katerem delujemo.

    certifikat iso 9001 cena


Kako pridobiti standard iso9001?


Standard iso9001 lahko uporabi prav vsaka organizacija, ki želi učinkovitejši sistem vodenja kakovosti. Do certifikata za standard iso9001 ali certifikat iso 14001 za učinkovito ravnanje z okoljem vam pomagamo v Bureau Veritas Certification. Nudimo vam strokovno znanje in številne lokalne ter mednarodne izkušnje priznane blagovne znamke. Pri pridobivanju certifikatov iso9001 ali iso 14001 izrabljamo učinkovito mednarodno mrežo, ki nam omogoča tudi hiter odziv in usklajeno zagotavljanje storitev. Če vas zanima certifikat iso 9001 cena ali imate druga vprašanja, smo vam na voljo.