Ponudba
Pošlji povpraševanje

Pregled opreme pod tlakom zaupajte strokovnjakom!


pregled opreme pod tlakomPregled opreme pod tlakom je obveznost, kateri je vredno posvetiti dovolj pozornosti, saj odloča o pripravljenosti delovne opreme za dejansko delo. Ne samo, da bo ustrezno vzdrževana oprema vedno pripravljena na svoje naloge, na ta način se izognemo nevšečnostim, ki se lahko hitro pripetijo zaradi dotrajane in nevzdrževane opreme pod tlakom - eksplozije, uhajanja in podobno. Pregledi in preizkusi delovne opreme so do neke mere zakonsko določeni, vedno pa je njihova optimalna pripravljenost tudi odgovornost lastnika oziroma uporabnika!


Kako dobro je vzdrževana vaša delovna oprema?

Žal se pogosto zgodi, da pregled opreme pod tlakom in drugi pregledi ter preizkusi niso opravljeni redno, tako da delovna oprema lahko predstavlja tudi nevarnost. V prvi vrsti je treba poznati pravilnik o pregledih delovne opreme, ki določa dolžnosti upravljalca opreme. Nato pa je treba nekaj pozornosti nameniti že izbiri opreme in pri tem misliti še na dolgoročno vzdrževanje. Pregled tlačne opreme se zahteva za vse, ki imajo takšno opremo, saj mora upravitelj zagotoviti varnost in učinkovitost pri ravnanju z njo. Če pregleda opreme pod tlakom že dolgo niste izvedli, bo že skrajni čas da razmislite o vzdrževanju svoje delovne opreme - morda kršite omenjeni pravilnik in ogrožate življenja in zdravje uporabnikov opreme!

delovna opremaPregled opreme pod tlakom naj bo izveden primerno


Pregledi in preizkusi delovne opreme naj bodo vedno izvedeni strokovno in natančno. To seveda velja tudi za pregled opreme pod tlakom. Po pravilniku o pregledih delovne opreme mora opremo pregledati pristojna oseba, ki izda tudi potrdilo in zagotavlja optimalno pripravljenost delovne opreme. Jasno je torej, da gre pregled tlačne opreme zaupati le strokovnjakom, ki se na delo spoznajo in imajo s tem tudi izkušnje. Ne samo zato, ker to določajo predpisi o varnosti in zdravju pri delu, temveč predvsem zato, ker je nominalna pripravljenost delovne opreme v interesu vseh.