Ponudba
Pošlji povpraševanje

Označevanje živil je osnovna oblika informiranja potrošnikov

Označevanje ekoloških živilNamen označevanja živil je omogočiti potrošnikom razumljive in ustrezne informacije o vsebini in sestavi živilskih izdelkov. Označba na izdelku (deklaracija) vsebuje vse potrebne informacije o živilu, kot so lastnosti in poreklo živila, kar uporabniku omogoči ustrezno izbiro in uporabo živila. Podatki na označbi morajo biti točni, nedvoumni in dobro vidni ter ne smejo zavajati potrošnika.
Ker označevanje živilskih izdelkov ureja cela vrsta predpisov, se proizvajalci živil pogosto pritožujejo, da je označevanje živil izredno zahtevna naloga. Kot so pokazali rezultati inšpekcijskega nadzora, je nepravilno označevanje živil še vedno zelo pogosto.
Pritožujejo se tudi potrošniki, da na deklaraciji težko najdejo informacijo, ki jo iščejo, ali pa deklaracijo težko preberejo. Zahtevane informacije so na deklaracijah pogosto zapisane v drobnem tisku, prekrite s trženjskimi slogani ali zapisane na neustreznem mestu.

VEČ O VARNOSTI EMBALAŽE

Zaupajte označevanje živil Bureau Veritas

Zaradi večplastnosti in obsežnosti zakonodaje o označevanju živil in morebitnih posledic nepravilne označitve je odgovornost za pravilnost deklaracije bolje zaupati kontrolni organizaciji, kot je Bureau Veritas. Naša družba ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo in bogate izkušnje tako v kmetijstvu kot tudi v živilsko-predelovalni industriji. Poznavanje mednarodnih standardov in lokalne zakonodaje, ki se nanaša na proizvodnjo živil in distribucijo, kulture, navad in drugih zahtev lokalnega trga, dopolnjuje gosta mreža zaposlenih strokovnjakov v 150 državah po vsem svetu.
Potrebujete certifikat o ekološki pridelavi oz. predelavi živil? Certifikat Bureau Veritas olajša trženje ekoloških pridelkov na skupnem trgu EU, kakor tudi v državah izven nje.

VEČ O SISTEMU VODENJA KAKOVOSTI

Ekološka živila so pridelana in predelana naravno

Biološka oziroma ekološka živila, nekateri jim pravijo tudi organska, so pridelana in predelana naravno. To pomeni, da so pridelana brez uporabe pesticidov, herbicidov, konzervansov, polnil, umetnih arom, gensko spremenjenih organizmov in drugih »izumov« novejše dobe, ki uničijo večino vitaminov, rudninskih snovi in vsega drugega, kar nam je narava namenila, da bi zadovoljila naše potrebe.
Ekološka živila so celovita naravna hrana; ni jim bilo nič dodano in nič odvzeto. Vsebujejo točno to, kar potrebujemo za zdravo in uravnoteženo prehrano. So prava izbira, če želite uživati v izvornem in polnem okusu hrane.
Ekološka živila so veliko okusnejša in nasitnejša kot prazna industrijska hrana, saj vsebujejo tudi do tretjino manj vode. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov so ekološka živila tudi obstojnejša, zato ne potrebujejo umetnih kemičnih konzervansov.

Zaupajte nam kot so nam že mnogi. Naš uspeh temelji na tesnem partnerskem odnosu, katerega cilj je pomagati vaši organizaciji pri nadaljnjem uspešnem razvoju.
Več na:http://www.bureauveritas.si/

označevanje živil