Ponudba
Pošlji povpraševanje

Kako se najučinkoviteje izogniti tveganjem pri gradnji objekta?

Med gradnjo objektov prihaja do različnih tveganj, ki lahko vodijo tudi v popoln propad projekta, zato je treba že pred začetkom gradnje objekta poskrbeti, da se omenjenim tveganjem izognemo ali jih vsaj minimiziramo. Slednje lahko storimo s pomočjo dveh študij, ki jih ponujamo tudi v Bureau Veritas študijo HAZID in metodo HAZOP.

Metodo HAZID izvajamo v začetnih fazah gradnje projekta in tako služi kot orodje za prepoznavanje nevarnosti, ki ga uporabimo v zgodnji fazi projekta – kakor hitro so na voljo diagrami poteka, osnutki energijskih in masnih bilanc ter načrti zemljišča in objekta. Seveda moramo pred izvedbo programa HAZID poznati tudi vse nevarnosti, ki na naš projekt pretijo “od zunaj”. Tako se je potrebno osredotočiti ne le na proces gradnje same, pač pa tudi na dejavnike, ki lahko naključno sovpadejo z gradnjo projekta in jo tako ogrozijo – na primer slabe vremenske razmere, napake tretjih in druge nepredvidljive okoliščine, do katerih med samo gradnjo načelno ne bi smelo priti.

HAZID plan

metode HAZID programa

Kako izvedba študije HAZID poteka in kdo v izvedbi sodeluje?

Študija HAZID predstavlja orodje, ki nam omogoča natančno načrtovanje, hkrati pa deluje kot pomoč pri organizaciji izsledkov s področja varnosti in zdravja pri delu. Pri izvedbi same HAZID metode je vključenih več oseb - investitorji, načrtovalci, ekipa inženiringa in projektnega ter izvedbenega vodenja, ki s pomočjo povezovanja idej in predlogov ponudijo rešitve.

Izvedbo HAZID kvalitetno izvedemo tudi v Bureau Veritas

Tudi v podjetju Bureau Veritas lahko izvedemo plan HAZID, ki bo pomagal zmanjšati tveganja pri gradnji projekta. Standard HAZID je izjemno natančen, skupaj z našimi strokovnjaki pa bomo zagotovili tudi visoko kvaliteto izvedbe metode HAZID. Izvedba HAZID študije lahko traja zgolj nekaj dni, v nekaterih obsežnejših projektih pa tudi nekaj tednov. Vse je odvisno od zahtevnosti in velikosti projekta samega.

ocena nevarnosti tveganja

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošto, ker vam bomo z veseljem odgovorili na vse, kar vas o HAZID programu še zanima ter tako olajšali odločitev o tem, ali študijo HAZID potrebujete ali ne.