Ponudba
Pošlji povpraševanje

Redni pregledi otroških igral omogočajo brezskrbno otroško veselje

Varnost otroških igral

Najlepši spomini iz otroštva so mnogokrat vezani na igranje s sovrstniki na zunanjih otroških igralih v okolici vrtcev ali šol. Da bi vsem otrokom pričarali le lepe spomine in da ne bi prihajalo do manjših ali večjih nesreč, morajo biti igrala kakovostna in redno vzdrževana. Žal dosedanji podatki kažejo, da je večina otroških igral neustrezno opremljenih ali vzdrževanih. To je morda posledica nezavedanja odgovornosti, ki jo nosi lastnik igralnih površin ali pa trenutne finančne situacije. Kljub vsemu bi morala biti varnost naših otrok pomembna prioriteta.

Letni pregled in certificiranje otroških igral

Bureau Veritas d.o.o. sodeluje s številnimi vrtci, pa tudi z različnimi proizvajalci igral. Naš skupni cilj je nesporna varnost otroških igral. Naše storitve obsegajo nadzor pri vgradnji zunanjih otroških igral (izbira materialov, zaščita, podlaga in temelji za igrala), redne periodične preglede, preglede starejših igral in svetovanje pri prenovi ter izdajo certifikatov za otroška igrala v primeru pozitivne presoje ustreznosti. V sodelovanju z izobraževalnimi institucijami z rednimi pregledi otroških igral skrbimo za varnost in zdravje otrok pri igri.

Varnost otroških igralOcena varnosti otroških igral v skladu s standardom EN 1176-7:2008 je za vrtce obvezna enkrat na leto. Preglede je dolžan zagotavljati upravitelj igrišča, letni pregled otroških igral pa poveri strokovnemu organu, ki je neodvisen od lastnika ali upravitelja igrišča ter pooblaščen za opravljanje dejavnosti varnosti in zdravja pri delu na področju vzgoje in izobraževanja.

Primerna varnost otroških igral mora biti zagotovljena povsod, kjer so ta nameščena (gostinski obrati, javne površine, turistični kompleksi, šolska dvorišča, ...). Pravočasno se odločite za pregled otroških igral pri naši kontrolni in certifikacijski hiši, kjer zaposlujemo strokovnjake z izjemnimi izkušnjami s tega področja.

Dokažimo, da zares velja reklo, da so otroci naše največje bogastvo. Poskrbimo za njihovo varnost na otroških igralih, ne tvegajmo poškodb otrok ali odškodninskih tožb. Z našo in vašo pomočjo bodo njihovi spomini na otroštvo nepozabni.

Bureau Veritas d.o.o. | Pregled otroških igral, varnost otroških igral, certifikat za otroška igrala, periodični pregled igral - povezave na našo stran: