Ponudba
Pošlji povpraševanje

Pri projektiranju objektov se srečujemo s številnimi tveganji

Projektiranje objektov je zahteven proces, ki mora potekati v skladu z zakonom, hkrati pa moramo tekom procesa obvladati številna tveganja, ki se pri tem pojavljajo. V času projektiranja objekta, med gradnjo in med obratovanjem objekta je potrebno poskrbeti za storitve, orodja in študije za obvladovanje tveganj, ki služijo prepoznavanju in preprečevanju vzrokov nezaželenih dogodkov in nevarnosti za zdravje in varnost zaposlenih, okolje, premoženje ter ugled organizacij. Kljub strokovnemu načrtovanju tekom projektiranja nemalokrat prihaja do ovir, ki jih nismo mogli predvideti ali se jim izogniti in takrat je čas, da ustrezno ukrepamo. S projektiranjem objekta se ukvarja izkušena in strokovno podkovana ekipa z veliko mero znanja. Da je celoten postopek projektiranja objekta še zahtevnejši, je pri tem potrebno upoštevati tudi zakon, ki zahteva skrbno urejeno dokumentacijo, le-ta pa mora biti skladna s predpisi, ki jih ureja zakon o projektiranju. Sliši se dokaj preprosto, vendar pa se zakon zelo pogosto spreminja, zaradi česar prihaja do odstopanj, ki lahko prekinejo proces projektiranja oziroma ga zakasnijo. V kolikor je projektiranje skrbno in kakovostno načrtovano, bomo prihranili veliko časa, ki bi ga sicer porabili za gradnjo, poleg tega pa bomo prihranili tudi denar, potreben za gradnjo. V podjetju Bureau Veritas se ukvarjamo z različnimi projekti. Za vas projektiramo stanovanjske objekte, vključno z montažnimi in klasičnimi hišami, pa tudi javne ustanove, kot so bolnišnice in vrtci, športne ustanove in kmetijski objekti, z veseljem pa vam bomo priskočili na pomoč tudi pri oblikovanju delavnic in poslovnih prostorov.

Projektiranje Ljubljana

Zakaj je kakovostno projektiranje objekta tako zelo pomembno?

Pri projektiranju objektov je potrebno pomisliti na dejstvo, da gre za prostor, v katerem bomo bivali ali delali oziroma preživeli ogromno časa, zato se želimo v teh prostorih udobno počutiti. Da bi se v teh prostorih zares z veseljem zadrževali, je potrebno natančno projektiranje, pri katerem je potrebno upoštevati mnoge dejavnike, vključno z notranjo razporeditvijo, zunanjim izgledom objekta itd. Vse se prične z idejno zasnovo, ki ji sledijo pridobitev gradbenega dovoljenja, projekt za izvedbo in izvedbena dela, načrtovanje gradbene konstrukcije, statični izračuni ter nato še izračuni gradbene fizike in popis vseh del. Za uspešno izvedbo objekta so potrebni natančnost, kakovost, zanesljivost, prilagodljivost in izkušnje, vse to pa so vrline, ki odlikujejo strokovnjake iz podjetja Bureau Veritas.

kako obvladovati tveganja pri projektiranju objektov

Vse za vašo brezskrbnost

Projektanti pri projektiranju objektov poskrbijo za brezskrbnost njihovih strank z natančno oceno tveganj pri projektu, pripravo ustrezne tehnične dokumentacije in svetovanjem pri idejni pripravi objekta, pri njegovi gradnji in prav tako tudi pri zaključku. Samo z upoštevanjem strankinih želja in idej ter z združitvijo znanj in izkušenj lahko zasnujemo kakovosten objekt, ki bo prav takšen, kot si ga je zamislila stranka. Danes nam tehnologija omogoča, da se pred pričetkom izvedbe del na mobilnem telefonu ali računalniku sprehodimo skozi objekt in tako projektantom zaupamo želje in ideje, ki so se nam utrnile tik pred zdajci. S projektiranjem v Ljubljani se ukvarjamo v podjetju Bureau Veritas, v katerem našim strankam nudimo odlično razmerje med kvaliteto in ceno, vsekakor pa vedno upoštevamo želje in ideje naših strank, saj lahko le tako skupaj ustvarimo vaš sanjski objekt. Brez dvoma smo pravi naslov za projektiranje, ki bo potekalo v skladu s trenutno veljavnim zakonom o projektiranju. Poskrbeli bomo, da bo zgradba varna za uporabo in da bo bivanje v njej prijetno.

projektiranje objektov - zakon