Ponudba
Pošlji povpraševanje

Varstvo osebnih podatkov seminar - kaj pravi urad o zakonu in novostih?

seminar o varstvu osebnih podatkovVarstvo osebnih podatkov je pravica vsakega posameznika. Pravica do zasebnosti je pravica, s katero se srečujemo vsakodnevno, pogosto pa se niti ne zavedamo, da nam je kršena. Urad za varstvo osebnih podatkov je, s spremembami in dopolnitvami Zakona o varstvu osebnih podatkov, postal Varuh človekovih pravic RS, ki je dobil zadolžitev kot neodvisna institucija za varstvo podatkov. Za varovanje osebnih podatkov pa je zadolžen Informacijski pooblaščenec, Varuh človekovih pravic RS pa ima po zakonu le še določene pristojnosti. Informacijski pooblaščenec bdi nad obdelavo osebnih podatkov, kot jo ureja Zakon o varstvu osebnih podatkov. Njegova naloga pa je tudi preprečevanje in odpravljanje kršitev Zakona o varstvu osebnih podatkov. Maja leta 2016 je stopila v veljavo nova Splošna uredba EU o varstvu podatkov, zavezujoča pa bo postala za vse članice EU, vključno s Slovenijo, dne 25. maja 2018. Nova uredba prinaša kar nekaj novosti na področju varovanja podatkov. Vse informacije o novostih na področju varovanja osebnih podatkov in zakonu o varstvu osebnih podatkov pa lahko dobite na seminarju varstva osebnih podatkov, ki ga organiziramo v Bureau Veritas.


Seminar o varstvu osebnih podatkov - vse, kar morate vedeti o novostih in zakonu

Bureau Veritas organizira tudi seminarje, na katerih vas bodo strokovnjaki s področja varovanja osebnih podatkov popeljali oziroma vam predstavili vse pravice in dolžnosti, ki jih nalaga nova Uredba o varstvu podatkov, predstavili bodo novosti zakona oziroma uredbe itd. Priporočamo, da se seminarja udeležijo odgovorne osebe za osebne podatke, vodstveni kader, zaposleni v javnih službah, vodje in zaposleni v kadrovskih službah, prodaji, trženju in informatiki.

BUREAU VERITAS - CERTIFICIRANJE Z MEDNARODNIMI STANDARDI

Varstvo podatkov: kakšne so novosti na področju varstva osebnih podatkov?

Splošna uredba o varstvu podatkov, v primerjavi s dosedanjo Direktivo o varstvu podatkov, na kateri temelji tudi slovenski Zakon o varstvu osebnih podatkov, prinaša nekaj ključnih novosti, ki jih lahko izveste na seminarju ali na uradu za varstvo osebnih podatkov.

novosti urada za varstvo osebnih podatkov

Poleg novosti GDPR uredbe, obstaja tudi veliko mednarodnih ISO standardov, ki se pravtako lahko vsake toliko časa spremenijo.