Ponudba
Pošlji povpraševanje

Požarni red - cena naj vas ne odvrne od požarne varnosti!


požarna varnostNi odveč vedno znova ponavljati, da za požarni red cena ne sme biti razlog za zapostavljanje. Seveda je treba za učinkovito varstvo pred požarom odšteti nekaj denarja in opraviti nekaj dela, a ustrezna zasnova požarne varnosti se lahko kaj kmalu izkaže za neprecenljivo! Ne samo zato, ker se požarna varnost v mnogih primerih zahteva po zakonu, temveč predvsem zato, ker bo v primeru požara dober požarni načrt rešil življenja in premoženje. Ne mislite, da se to vam ne more zgoditi, ukrepajte preventivno in pravočasno.


Kakšna je za požarni red cena?


Najprej je treba vedeti, da je za požarni red cena povsem odvisna od vrste, velikosti in lastnosti objekta, za katerega želimo požarni red izdelati. Najprej se opravi ocena požarne ogroženosti, ki že prinaša določen strošek, vezan na velikost objekta - od 50 € za manjše objekte naprej. Za dejanski požarni red cena le malo presega tisto ocene požarne ogroženosti, saj osnovna zasnova požarne varnosti za objekte majhne požarne ogroženosti in manjše površine stane le dobrih 100 €. Seveda je za požarni red cena višja, če gre za bolj ogrožen objekt ali pa objekt večjih dimenzij - v takšnih primerih je zagotavljanje požarne varnosti kompleksnejše in posledično dražje.

PREVERITE TUDI DELOVNO OPREMO


Požarna varnost je obvezna in neprecenljiva!


varstvo pred požaromPožarni red ni le uporaben element varstva pred požarom, temveč se zahteva v Zakonu o varstvu pred požarom in Pravilniku o požarnem redu. Seveda pa požarna varnost s tem še ni dokončno zagotovljena - poleg požarnega načrta mora biti redno opravljen pregled opreme pod tlakom in drugih elementov, ki predstavljajo tveganje, prav tako mora biti redno vzdrževana aktivna in pasivna požarna zaščita. Tako je v končni fazi za požarni red cena dokaj nizka v primerjavi z vsemi drugimi stroški. Dobra požarna varnost pa se poplača že z nižjim tveganjem za nastanek in širjenje požara, ali pa vsaj z manjšo škodo v primeru požara. Za več informacij obiščite našo spletno stran: http://www.bureauveritas.si/home/news/latest-news/oglejte+si+program+ii.+strokovnega+posveta+pozarna+varnost+objektov+21.+stoletja?presentationtemplate=bv_master_v2/news_full_story_presentation_events_v2