Ponudba
Pošlji povpraševanje

Ocena tveganja in uspešno obvladovanje tega področja v podjetju

Ocena tveganja ima verjetno danes večji vpliv na uspešnost podjetij kot kadar koli v preteklosti. To je posledica različnih dejavnikov, kot sta denimo povečana hitrost dela in povečevanje števila zaposlenih na daljavo. Tovrstna ocena stopnje tveganja, ki nedvomno zahteva precej strokovnega znanja, pa je seveda osnovni pogoj za učinkovito obvladovanje nepričakovanih situacij, če do njih pride. Ta ocena vam bo prihranila nemalo nepotrebnih sivih las in zapletov – tudi takšnih, ki lahko pomenijo ogromen upad dobička vašega podjetja.

Obvladovanje tveganj v podjetju zajema več ukrepov

Katera so torej najpomembnejša področja, na katera se je smiselno osredotočiti? Zagotovo je še posebej pametno preučiti kreditno, tržno, operativno in likvidnostno stopnjo tveganja. Zaradi vse bolj občutne globalizacije pa nikakor ne smemo zanemariti niti tveganja v mednarodnem poslovanju. Obvladovanje omenjenih aspektov pomeni predvsem natančno načrtovanje denarnega pritoka in hkrati odhodkov (pri čemer ne smemo pozabiti na načrt v primeru likvidnostnih kriz) ter nenehno spremljanje likvidnosti. Pomembno je, da se že vnaprej sprejmejo ukrepi, s katerimi se bo odpravljalo potencialno nelikvidnost.

Obvladovanje tveganj

Kaj vse vključuje ocena tveganja in kako pridobiti izjavo o varnosti?

Kot smo že omenili, je prvi korak, ki ga zahteva uspešno obvladovanje tveganj v podjetju, strokovna ocena. Cena je odvisna od mnogih spremenljivk, zato vas pri Bureau Veritas vabimo, da čim prej stopite v stik z nami. Na podlagi vaših specifičnih okoliščin bomo namreč lažje oblikovali natančnejšo ceno storitve. Naša ocena poleg vseh naštetih področij, vključno z mednarodnim poslovanjem, zajema še potencialne nevarnosti, ki pri delu prežijo na zaposlene. S tem imamo v mislih povečano nevarnost za poškodbe ali dolgotrajnejše bolezni. V primeru pozitivne ocene se nato izda potrdilo o varnosti. Zbrani podatki pa so obenem osnova za podajanje individualnih nasvetov, s pomočjo katerih boste zlahka izboljšali trenutno stanje in se izognili neljubim zapletom. Ponosni smo, da smo del mednarodne družbe z izjemno bogato tradicijo, ki velja za vodilnega ponudnika, ko gre za kontrole in certificiranje. Verjamemo, da lahko pomagamo tudi vam!

Preberite si več o tveganju in varnosti