Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Pošlji povpraševanje

Kaj omogoča modularna gradnja in različne možnosti modularnih hiš

Pri modularni oziroma m gradnji gre za sestavljanje samostojnih enot – modulov, ki se jih izdela v proizvodnji in v enem kosu transportira in sestavi na samem mestu modularne hiše. Posamezni moduli so med seboj združljivi, zato lahko modularno hišo prilagodimo različnim okusom. Na voljo so tudi že vnaprej standardizirane modularne hiše, kar niža ceno objekta in zmanjša tudi čas od odločitve za modularno gradnjo do postavitve modularne hiše. Prednosti modularne gradnje je veliko, popularnost pa ji narašča zaradi ugodnega razmerja med ceno in kvaliteto.

 

Modularna gradnja

Postavitev modularne hiše

Postavitev modularne hiše je hitra, enostavna, praktična in prilagodljiva. Modularne hiše lahko služijo kot začasni ali stalni prostor in služijo poslovnim, počitniškim ali bivanjskim namenom. Modularna hiša je tudi mobilna hiša, saj se jo po potrebi lahko razstavi po posameznih modulih, prepelje in sestavi na drugi lokaciji. Modularna gradnja je torej fleksibilen način gradnje pri katerem lahko module poljubno zlagamo po širini, dolžini in višini. Moduli so vnaprej izdelani v tovarni, s čimer se zmanjša možnost napak in odpravi možnost previsoke vlage, ujete v modulih. Zaradi visoke stopnje predizdelave modulov v tovarni, je čas montaže na samem gradbišču izredno kratek. Najdaljši fazi v modularni gradnji sta zasnova in predizdelava ter fini zaključki na lokaciji in ne montaža na terenu, kot je to običajno pri klasični gradnji. M gradnja ni odvisna od dobrega vremena, saj je montaža na sami lokaciji hitra, vse enote pa so že vnaprej izdelane. Postavitev modularne hiše je v modularni gradnji hitro zaključena faza, z nizkimi stroški in minimalnim tveganjem za napake.

Lesene modularne hiše

V Hišah Marles smo posebej pozorni, da so naše hiše trajnostne in zdravju prijazne, zato smo zasnovali mobilne lesene modularne hiše, ki združujejo hitro m gradnjo z najvišjim udobjem bivanja v objemu naravnih materialov. Pri gradnji lesenih modularnih hiš uporabljamo les kot izključni konstrukcijski material. V sodelovanju z nemškim partnerskim podjetjem Aktivhaus nudimo vrhunske modularne hiše SERIE 700, pri katerih lahko izbirate med dvema različnima tlorisnima rešitvama. Module SERIE 700 lahko združujemo tako, da tvorijo eno ali več funkcionalnih samostojnih enot za bivanje. Če si m gradnje želite, a vam rešitve, ki jih ponujajo moduli SERIE 700 ne ustrezajo, pa skupaj z vami lahko zasnujemo individualne rešitve za gradnjo vaše modularne hiše ali drugega modularnega objekta.

Več o Marles modularnih objektih in lesenih modularnih hišah si lahko ogledate na naši spletni strani.