Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Gradnja montažne hiše je učinkovita in hitra rešitev

Gradnja montažne hiše poteka v več korakih, ki vključujejo načrtovanje, pripravo gradbene parcele, izdelavo konstrukcije, izvedbo inštalacij ter zaključna dela. Celoten projekt se prične s kompleksnim načrtovanjem, ki zajema arhitekturno zasnovo, tloris, stavbno pohištvo, izolacijo, fasado, inštalacije, ogrevanje in prezračevanje. Gradnja nizkoenergijske hiše zahteva še poseben razmislek o energetsko učinkovitih rešitvah, kot so odličen toplotni ovoj, kakovostna vrata in okna, prezračevanje z rekuperacijo, fotovoltaika, sistem ogrevanja in hlajenja.

Pred samim pričetkom del je potrebno zagotoviti vsa potrebna dovoljenja ob upoštevanju splošnih in lokalnih predpisov. Poleg tega, da v podjetju Marles pripravijo idejno zasnovo bodočega doma, svojim strankam svetujemo tudi pri izbiri primernega zemljišča ter zagotovimo vso projektno dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja ter izvedbo del. Gradnja montažne hiše se lahko prične kmalu zatem, ko so na izbrani lokaciji opravljena vsa potrebna zemeljska dela. Ta zajemajo izkop, izravnavanje terena ter postavitev armirane betonske temeljne plošče. V primeru, da gre za podkleteno stavbo, je potrebno postaviti klet s temeljno ploščo na enak način, kot je to predpisano pri klasičnem načinu.

gradnja montažne hiše

Gradnja hiše na ključ je odlična rešitev za novi dom

Gradnja hiše na ključ predstavlja enostavno in učinkovito rešitev za bodoče lastnike novega doma. S prevzemom celotnih izvedbenih del pri podjetju Marles razbremenijo svoje stranke, saj poskrbijo za izdelavo in montažo konstrukcijskih elementov, stavbnega pohištva, strešne kritine in žlebov ter zaključnega sloja fasade. Zaradi transparentnosti in lažje odločitve smo pripravili več paketov, ki zajemajo različne faze del na objektu. Poleg osnovnega paketa, lahko po želji naročnika vgradimo tudi vodovodne, ogrevalne in elektro inštalacije ter izdelamo strojne estrihe.

Gradnja hiše na ključ lahko poleg vsega naštetega zajema notranja slikopleskarska dela, polaganje keramike, parketa ali drugih vrst talnih oblog, montažo sanitarne opreme, stopnic in notranjih vrat. Z izvedbo vseh faz gradnje omogočamo svojim naročnikom, da so te izvedene kvalitetno in strokovno. Bodoči lastniki sanjskega doma zato ne boste izgubljali svojega časa in energije za iskanje ustreznih izvajalcev obrtniških del, oziroma bili v skrbeh, da ta ne bi bila pravočasno in pravilno opravljena.


Gradnja nizkoenergijske hiše zaradi dobrih materialov in izolacije omogoča nižje stroške porabe

Gradnja nizkoenergijske hiše vključuje uporabo posebnih tehnik, materialov in sistemov, ki omogočajo zmanjšanje porabe energije za ogrevanje in hlajenje, hkrati pa pripomorejo k znižanju tekočih stroškov gospodinjstva in zmanjšajo količino škodljivih emisij v okolje. Takšna gradnja montažne hiše mora upoštevati nekatere pomembne kriterije, da ustreza vsem predpisanim merilom in standardom. To je še posebej pomembno, kadar želijo naročniki pridobiti sredstva iz EKO sklada kot pomoč pri financiranju novega doma.

Hiša mora imeti ustrezen toplotni ovoj, ki preprečuje uhajanje toplote skozi stene, streho, tla, okna in vrata. Z uporabo visokokakovostnih izolacijskih materialov kot so kamena volna, celuloza, neopor, so preboji uhajanja toplote zmanjšani na minimum. Pri tem je seveda pomembna natančna in strokovna izvedba del, ki preprečuje, da sloj izolacije nikjer ni prekinjen. V nasprotnem primeru pride do tako imenovanih toplotnih mostov, ki pomenijo ogromno izgubo energije, pojav kondenzacije ter posledično vlago in plesen.

V Marlesu se optimalni pogoji določijo že v fazi načrtovanja objekta. Glavni konstrukcijski material je les, ki je znan kot odličen toplotni izolator, s pomočjo termovizijske kamere, ki zaznava površinsko temperaturo posameznih gradbenih elementov pa lahko po želji naročnika pregledamo celoten objekt.

gradnja nizkoenergijske hiše

Gradnja montažne hiše v rokah preverjenega izvajalca

Gradnja nizkoenergijske hiše s pomočjo kakovostnih materialov in strokovne montaže zagotavlja odlično toplotno in protihrupno zaščito. Energetski sistemi za ogrevanje in hlajenje prostorov so zasnovani tako, da uporabljajo obnovljive vire energije. S pomočjo sončne elektrarne, toplotne črpalke, prezračevalnih sistemov z rekuperacijo ali drugih trajnostnih rešitev, je zagotovljena minimalna poraba energije, ki omogoča udobno in ekonomično bivanje v novem domu. Ustrezno prezračevanje omogoča konstantno kakovost zraka v prostorih in odstranjevanje vlage.

Sodobni pametni sistemi za upravljanje omogočajo nadzor nad porabo energije z vključitvijo senzorjev za zaznavanje gibanja, avtomatskim prilagajanjem temperature, osvetljevanjem in daljinskim upravljanjem preko aplikacij na pametnih napravah. Gradnja nizkoenergijske hiše je odlična naložba, ki zahteva sodelovanje med naročnikom in preverjenim izvajalcem od vsega začetka. Že pri načrtovanju se morajo upoštevati življenjske navade, želje in pričakovanja stranke, ki prinesejo zadovoljive bivalne rešitve in rezultate.


Gradnja hiše na ključ Marles, ki je že mnogo let sinonim za kakovost

Gradnja montažne hiše na ključ prinaša številne prednosti, najpomembnejše med njimi pa so: kakovostna in hitrejša izvedba posameznih del, prilagodljivost posameznih elementov glede na želje in potrebe stranke, udobje in enostavnost pri koordinaciji posameznih faz projekta, celovite rešitve za energetsko učinkovito gradnjo, finančna preglednost ter zagotavljanje strokovne podpore po končanem projektu.

Ključnega pomena pa je izbira preverjenega in zanesljivega izvajalca, med katere zagotovo spada podjetje Marles s skoraj 80-letno prisotnostjo na slovenskem trgu. Naše prostorske rešitve zagotavljajo ustrezno energetsko varčnost ter protipotresno, protipožarno in protipoplavno zaščito objekta. Marles hiše so sinonim kakovosti, zanesljivosti in vrhunske izdelave, ki se z lahkoto vklopijo v vsak krajinski prostor. Svojim uporabnikom pa omogočajo najvišje standarde in udobje bivanja.

gradnja hiše na ključ