Lesena okna: zakaj je montaža oken iz lesa vse bolj priljubljena?

Lesena okna uživajo velik ugled tako med uporabniki kot med strokovnjaki za stavbno pohištvo. Pohvalijo se lahko s številnimi prednostmi, ki jih ni mogoče zagotoviti z nobenim drugim materialom. S premišljeno izdelavo pa se da odpraviti tudi določene manjše pomanjkljivosti. Če ugotavljate, da je prišel čas za menjavo, si lesena okna nedvomno zaslužijo vašo pozornost – zelo verjetno je, da ugotovite, da je to resnično najboljša možnost za vas.

Oglejte si tudi kolekcijo alu-les oken Elegant

Najpomembnejše odlike, s katerimi se ponašajo lesena okna

Lesena okna po naročilu

Vgradnja oken seveda ni zanemarljiva investicija, zato je nujno misliti na vse podrobnosti ter dobro pretehtati prednosti in slabosti posameznih materialov. Tisto, glede česar je les vsekakor v pomembni prednosti, je dejstvo, da gre za naravni material, ki ga odlikuje posebna toplina. Mnogi bi dejali, da je les preprosto lep. Seveda pa to ni edini razlog, zaradi katerega so lesena okna izjemno priljubljena. Les velja za odličen naravni izolator. Montaža oken, izdelanih iz kvalitetnega lesa, zato bistveno zmanjša energetske izgube, hkrati pa vas obvaruje pred motečim hrupom iz okolice, saj les obenem zagotavlja izvrstno zvočno izolacijo. Vsekakor je treba poudariti še to, da je montaža oken iz lesa okolju prijazna. Že sama proizvodnja stavbnega pohištva je precej manj umazana in potratna, na koncu življenjskega cikla pa je možna reciklaža. Če k temu prištejemo še odlično izolacijo in minimalne energetske izgube, lahko brez dvoma zatrdimo, da gre za pomemben element t. i. trajnostne gradnje.

Lesena okna  pogosto kombinirana z oblogo oz. masko iz aluminija

Do zdaj smo izpostavljali predvsem prednosti, ki jih ima vgradnja oken iz lesa. Kaj pa pomanjkljivosti? Edina težava, ki pa za večino ni posebna ovira, je nekoliko zahtevnejše vzdrževanje (premazi ipd.), s katero podaljšamo življenjsko dobo stavbnega pohištva. Zahtevnost vzdrževanja sicer bistveno zmanjšamo, če se odločimo za montažo aluminijaste maske. V tem primeru ne bodo težava niti nekoliko manj ugodne vremenske okoliščine. Gre za rešitev, ki izvrstno preplete najboljše iz dveh svetov.

Izvedbe, barve, načini odpiranja, vgradnja in dimenzije oken po naročilu

V podjetju Marles za vas izdelamo čudovita lesena okna po naročilu, ki se ponašajo s številnimi certifikati kakovosti. Izbirati je mogoče med smreko, jelko, macesnom, hrastom, in marantijem, posamezne vrste pa je možno po želji kombinirati ali pa jih dopolniti z bolj eksotičnimi vrstami. Vašim željam se prilagodimo tudi pri barvah, oblikah, načinih odpiranja, vrsti stekel itn. Dimenzije oken so lahko standardne ali pa po naročilu. Ne glede na kombinacijo lastnosti (dimenzije, barve, dodatek ALU-maske ali brez idr.), za katero se odločite, sta vam zagotovljeni izredna varnost in energetska varčnost. Za povrh pa montaža našega stavbnega pohištva poskrbi za estetsko popestritev tako zunanjosti kot notranjosti vašega doma.  Osnovne modele, ki so združeni v štiri linije, in sicer Natur, Elegant, Solution ter Supreme, si je mogoče ogledati na naši spletni strani.

Montaža in vgradnja oken

Montaža oken iz kakovostnih materialov zniža vaše mesečne stroške

Se sprašujete, ali je resnično že napočil čas za montažo novega stavbnega pohištva? Zavlačevanje s sanacijo v primeru hujše dotrajanosti se vam nikakor ne splača. Montaža oken, izdelanih iz vrhunskih materialov, namreč ni zgolj nepotreben strošek, ampak pametna investicija. Posledično namreč ne bo več prihajalo do nepotrebnih energetskih izgub. Cena ogrevanja v zimskih mesecih bo zato bistveno nižja kot doslej. Podobno pa se bo znižala cena vzdrževanja znosne temperature v stanovanju v poletnih mesecih. Na dolgi rok torej s tem privarčujete. Poleg tega pa je danes že sama montaža ugodnejša, kot si morda predstavljate. Če se odločite za ekološke materiale, ki prispevajo k zmanjševanju obremenitve okolja, je možno pridobiti subvencijo oziroma nepovratna finančna sredstva. Izkoristite torej vse možnosti, ki jih imate, in začnite že danes razmišljati o menjavi. To je odločitev, ki je zagotovo ne boste obžalovali.

Standardne dimenzije lesenih oken >>>