Lesena okna imajo lastnosti zaradi katerih se udobje bivanja zelo poveča

Lesena okna Marles imajo številne lastnosti, ki jih uvrščajo v sam vrh visoko kvalitetnega stavbnega pohištva. Izdelujemo jih v standardnih merah in po naročilu. Različne debeline profilov omogočajo vgradnjo v vsak dom, zaradi česar so zelo vsestranski. Njihove toplotne in zvočne izolativne lastnosti skrbijo za udobje bivanja, saj preprečujejo toplotne izgube in ne prepuščajo motečih zvokov okolice v notranjost. So proti požarno varna, v primerjavi z betonom, so na ogenj bolj odporna kot je odporen beton. Kvalitetno okovje ROTO, ki ga vgrajujemo, ima nosilnost do 130 kg in zagotavlja preprosto odpiranje na stežaj ali na kip. Okovje je srebrno pasivirano in ima pokrivne kapice. Nudimo širok nabor barv po naši in RAL lestvici, ki popestrijo in oplemenitijo lesena okna. Barve dodajo piko na i v celotnem izgledu vašega doma.

LESENA OKNA ELEGANT

Lesena okna obnovaLesena okna standardne dimenzije

Pri obnovi lesenih oken lahko uporabljate različna orodja za barvanje

Barve, ki jih uporabljamo za naša lesena okna so narejene na vodni osnovi, zato niso škodljiva za okolje in ljudi. Pokrivne in lazurne barve na akrilni bazi zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken. Nanašajo se s trikratnim nanosom. Prvi nanos je osnovna impregnacija, drugi nanos se izvaja s potapljanjem v barvo in tretji zadnji nanos je brizganje. Odtenki, ki so na izbiro, so na RAL in na naši lestvici. Vsake toliko časa je potrebna tudi obnova lesenih oken. Najprej je potrebno temeljito čiščenje, v primeru kakšnih poškodb tudi brušenje, potem pa jih je potrebno še na novo pobarvati. Barvanje se lahko izvaja z valjčkom ali pa s čopičem. Izbor orodja je odvisen od tega, kakšno strukturo želimo za naša lesena okna. Barvanje mora potekati v določenih korakih, da se zagotovi dobra prekrivnost in obstojnost. Postopek se mora izvajati v lepem vremenu, saj sta lahko vlaga in nizke temperature kriva za nepopolno pobarvana lesena okna. Obnova zajema tudi pregled okovja in kljuk, da odpiranje poteka gladko brez zatikanja.

Lesena okna v različnih barvah so primerna za hiše, brunarice, poslovne objekte

Material, ki ga uporabljamo za lesena okna so različne vrste lesa, ki so trdne in vzdržljive. Obdelava se izvaja po standardu EN 942, kar pomeni, da so to več-slojno lepljeni profili, ki so brez grč, posušeni na vlažnost približno 13%. Uporabljamo smreko, bor, macesen, hrast in meranti, ki imajo zelo lep estetski videz. V svoji zgradbi skladiščijo CO2, kar pripomore k izboljšani klimi in boljšemu počutju v prostoru. To je material, ki se konstantno obnavlja, nas povezuje in vrača v naravo, njegova velika prednost je, da se prilagaja vremenskim razmeram. V današnjem času je gradnja funkcionalna, trajnostna in prijazna do narave zato so lesena okna s svojo podobo in lastnostmi odlična izbira za nizkoenergijske, pasivne in energetsko pozitivne zgradbe. Primerna so za uporabo v hišah, brunaricah, poslovnih prostorih v vseh klimatskih razmerah. Ko je potrebna zamenjava, se lahko uporabijo kot energent ali pa se lahko predelajo v drug izdelek.

Različne dimenzije lesenih oken se vgrajujejo glede na razpoložljivi prostor v hiši

Nudimo različne tipe lesenih oken v različnih dimenzijah. Tipska proizvodnja obsega enokrilne, dvokrilne in drsne modele, ki so največjih mer. Najpogostejša izbira naših strank so enokrilni modeli, ki nudijo kombinirano odpiranje - na stežaj ali na kip. V primeru klasične gradnje ali določenih pravil, ki jih je potrebno upoštevati pri renoviranju hiš, pa pridejo v poštev dvokrilna lesena okna. Dimenzije lesenih oken so različne, najbolj priporočljivo pa je izbrati enake mere, kot so bile vgrajene prej. Na ta način ni potrebno odprtine večati ali manjšati, s čemer prihranite pri času in denarju. Drsni modeli, se običajno vgrajujejo tam, kjer je potreba po večji stekleni površini z namenom osvetlitve prostora ali pa se vgrajujejo zato, ker ni na voljo dovolj prostora za krilne modele. Način odpiranja je zelo priročen, saj zavzame zelo malo prostora. Z drsnimi elementi, lahko ustvarimo čudovito stekleno steno velikih mer, ki nudi najboljšo osvetlitev prostora in čudovit estetski videz vaše hiše ali poslovnega prostora.