Alu-les okna – kombinacija najboljših lastnosti

Alu-les okna so okna, ki so v osnovi narejena iz lesa, zunanje obrobe pa so pokrite z aluminijasto masko. Tako dobimo moderno leseno okno, ki ima vse prednosti tega naravnega materiala, a ki je hkrati zelo dobro zaščiteno z zunanje strani. Poleg dobre toplotne, kot tudi protivlomne zaščite imajo alu-les okna tudi veliko estetsko vrednost, saj delujejo domače prijetno na notri, na zunaj pa se lahko z različnimi barvami in izvedbami povsem prilagodijo posebnostim fasade in z njo ustvarjajo videz sodobnega stanovanjskega objekta.

Preberite več o alu les oknih >>>

Alu-les okna združujejo prednosti lesa in aluminija

Aluminij je kovina, ki je lahka, konstrukcijsko močna ter odporna na mehanske poškodbe, za povrh pa niti ne rjavi. Zaradi svojih prednosti pred ostalimi kovinami se veliko uporablja v gradbeništvu, pri izdelavi zunanjih mask alu-les oken pa nudi dobro zaščito lesa pred bolj intenzivnimi vremenskimi pojavi. Ker je kot material precej neobčutljiv, to pomeni, da zahteva minimalno vzdrževanje in zaščito. Mogoče ga je prebarvati v mnoge barve, celo kot imitacijo lesa.

Alu les okna po meri

Les je naraven material, ki s svojo toplino pomirja ljudi in nima nikakršnih škodljivih vplivov na zdravje. Kvečjemu nasprotno, v prostoru uravnava vlažnost, hkrati pa nudi tako dobro toplotno zaščito, je priljubljen pri lastnikih nizko energijskih in pasivnih hiš. Ker je naraven material, ga je potrebno zaščititi pred večjimi vremenskimi obremenitvami z nanašanjem zaščitnih sredstev ali olj. Pri alu-les oknih je najbolj izpostavljena lesena površina, ki je na zunanji strani, povsem zaščitena z aluminijasto masko, zato imajo taka okna neprimerno daljšo življenjsko dobo od navadnih lesenih.

Protivlomna okna – pomembno je okovje

Alu-les okna ne nudijo zgolj dobre izolativne zaščite, temveč so lahko tudi protivlomna. Dobro protivlomno zaščito oken dosežemo že z izbiro kvalitetnih materialov in natančno izdelavo, pri čemer služi aluminij  v alu-les oknih kot dodatna ojačitev. Še boljšo protivlomno zaščito pa dosežemo z izbiro okovja, ki dosega protivlomni standard RC2 (Resistance Class 2). To pomeni, da so v okovju na vsaki strani varnostni zapirniki, vgrajeno pa je posebno varnostno steklo in pololiv, ki jih ni moč na silo odpreti od zunaj. Taka protivlomna zaščita pomeni, da vlomilci ne morejo vdreti skozi takšno okno zgolj s pomočjo telesne moči in z uporabo preprostih orodij, kot je na primer izvijač.

Moderna okna – alu-les okna se prilagajajo videzu tako notranjosti kot fasade

Alu-les okna so moderna okna ne samo po izbiri dveh kvalitetnih materialov, ki se dopolnjujeta, temveč tudi po izgledu. Za moderna okna je namreč usklajen videz z ostalim stavbnim pohištvom prav tako pomemben, kot sta energetska varčnost in protivlomna zaščita. Lesena notranjost daje bivanjskemu prostoru prijeten občutek, ki lahko v kombinaciji z drugo notranjo opremo deluje rustikalno, skandinavsko minimalistično ali klasično. Lepoto tega naravnega materiala lahko še dodatno poudarimo tako, da izberemo skrito okovje, ki ne moti celovitosti oken. Zunanjost alu-les oken pa odlikujejo ravne in čiste linije, kar estetsko poudari linije fasade. Aluminij je trpežna kovina, ki jo je mogoče pobarvati z različnimi barvami in tako dati zunanjosti objekta posebne poudarke.

Protivlomna okna po meri

Prednosti alu-les oken >>>

Okna po meri ugodijo vsem zahtevam

Ko se odločamo za nakup in menjavo oken, nam je proces olajšan, če so ta standardnih oblik. Tako imamo na voljo res pestro izbiro, pa tudi dobavni rok je verjetno minimalno dolg. Če pa obnavljamo starejšo zgradbo s posebnimi poudarki, oziroma se odločamo za povsem moderno hišo z okni posebnih oblik, je zelo velika verjetnost, da bomo morali naročiti okna po meri. Pri tem se je dobro prepričati o izkušenosti dobavitelja, ki bo dorasel izzivu in bo izdelal kvalitetna okna, kljub temu, da so nevsakdanje oblike ali dimenzije. Pri oknih po meri je pomembna tudi strokovna montaža, zato je mogoče najboljša rešitev, da najdemo ponudnika, ki nudi kvalitetno izdelavo kot tudi certificirano montažo.