Najboljša lesena okna v vsak dom!

Najboljša lesena okna so tista, ki v vaš dom privedejo avtentičen pridih narave, a hkrati poskrbijo za maksimalno varnost in energijsko učinkovitost. Da lesena okna res zadoščajo vsem omenjenim kriterijem, pa velikokrat rezultira v visokih cenah lesenih oken. Pri slovenskem podjetju Marles zato ponujamo denarnici prijazno alternativo, saj nudimo redne akcijske ponudbe tudi najboljših lesenih oken.

Čudovita lesena okna Marles

Zakaj izbrati naša lesena troslojna okna? Cene, izdelava in tradicija

Naše delo vodi preprost motiv - ker menimo, da so varna in kakovostna okna eden izmed temeljev udobnega bivanja, želimo z ugodnim cenikom lesenih oken le-ta ponuditi najširšemu krogu ljudi. Prepričani smo, da dostop do najboljših lesenih oken ne bi smel predstavljati nadstandarda, ki je omogočen zgolj peščici, temveč osnovno življenjsko in bivanjsko potrebo. Na podlagi bogatih izkušenj smo z minimalizacijo nepotrebnih stroškov uspeli doseči prav to - dostopno ceno lesenih oken. Ustvarili smo ugoden cenik lesenih oken, ki hkrati dopušča pestro izbiro.

Pet razlogov zakaj se odločiti za lesena okna?

Estetika
Eden izmed razlogov, da se mnogi odločijo za lesena okna, je videz oziroma estetika. Za nekatere je to dejansko edini razlog. Navsezadnje nič ne more premagati elegantnega in toplega videza lesa. Naravni materiali imajo edinstveno lepoto in zato večina okenskih okvirjev poskuša posnemati videz lesa. Nobenega razloga ni, da bi se zadovoljili s poceni imitacijo, če si lahko privoščite prava lesena okna.
Poleg tega za nekatere starejše ali bolj tradicionalne domove res ni druge estetsko prijetne izbire, kot so prava, lesena okna. Preprosto povedano, pristen les daje nepremičnini videz in občutek toplote, ki je ne more nadomestiti nič drugega.
Lesena okna so tudi absolutni zmagovalec glede na možnost izbire in prilagajanja videza, saj lesena okna nudijo širok nabor barv, ki bi se podale ovoju nepremičnine. Noben drug material ni tako prijeten in sprejemljiv za barvanje kot les.

Izolacija
Verjetno ste že slišali, da je les slab prevodnik toplote. Prav zaradi tega so lesena okna odlična izbira za izolacijo. Kakovostni leseni okvirji so pravzaprav najboljši izolatorji, ki so danes na voljo. Les zagotavlja 400-krat več izolacije kot jeklo in 1.800-krat več kot okna z aluminijastimi okvirji.
Dolgoročno lahko lesena okna prihranijo veliko denarja, saj bo ta dodatni izolacijski »bonus« pomagal ohranjati toploto vašega doma pozimi, poleti pa bo preprečeval vdor zunanje vročine.
Poleg tega lesena okna odlično zaustavijo zunanje zvoke in so tako veliko bolj učinkovita kot vsi drugi materiali.

Troslojna lesena oknaDvoslojna lesena okna

Les traja dlje
Poleg tega, da je les boljši izolator in lahko posledično na dolgi rok prihranite pri ogrevanju in hlajenju doma, obstaja še en razlog, zakaj je cena lesenih oken vredna svojega denarja.
Številne raziskave so pokazale, da je življenjska doba kakovostnih lesenih oken daljša, slednja pa so cenejša tudi za vzdrževanje. Ob ustrezni negi vam bodo lesena okna služila celo življenje. Tega ni mogoče trditi za večino oken iz drugih materialov. Poleg tega lesena okna niso nagnjena k rjavenju, kar je odločilno za marsikatero lokacijo, zlasti za tiste z visoko vlažnostjo.

Koeficient širitve
Les ima od vseh materialov, ki se uporabljajo za izdelavo oken, najmanjši koeficient raztezanja. Zaradi tega so lesena okna stabilna in ne potrebujejo nadležnih nastavljanj in prilagajanj krila k okviru, kot je to mogoče opaziti pri drugih materialih.

Okolju prijazna
Lesena okna so v primerjavi večino oken iz drugih materialov okolju veliko bolj prijazna. Dejansko imajo negativni GWP (potencial za globalno segrevanje), kar pomeni, da lahko s svojo dolgo življenjsko dobo pozitivno vplivajo na količino ogljikovega dioksida v ozračju. Medtem ko proizvodnja oken iz drugih materialov nemalokrat vključuje sproščanje zelo strupenih kemikalij, za lesena okna to ne velja.
Lesena okna so tako daleč najbolj prijazna do okolja. Cena lesenih oken pa je glede na vse atribute in prednosti, ki jih ta ponujajo, praktično zelo ugodna.

Vrhunska kakovost lesenih oken Marles

Bogata izbira najboljših lesenih oken

Ker se naši bivanjski prostori, potrebe in okusi med seboj močno razlikujejo, se vsak dan trudimo, da vam omogočimo res bogato izbiro. Nudimo lesena troslojna okna v številnih barvah in materialih, izbirate pa lahko med tradicionalnim ali eksotičnim lesom. Tako lahko za denarnici prijazno ceno lesenih oken dostopate do vaših sanjskih kombinacij! Ponujamo vam tudi bolj tradicionalna lesena okna s polkni, različne dimenzije ter svetovanje pred nakupom. Kaj so v vašem primeru najboljša lesena okna, je namreč odvisno od številnih faktorjev, zato naša izkušena ekipa strokovnjakov vedno z veseljem priskoči na pomoč!

Za več vprašanj o cenah lesenih oken in izbiri najboljših lesenih oken v vašem dotičnem primeru, se obrnite na kontaktni obrazec na naši spletni strani: http://www.marles.com/okna/si/supreme. Prepričani smo, da se bo v naši bogati ponudbi našlo nekaj idealnega tudi za vaš dom!