Lesena ali PVC okna po meri ter vzdrževanje lesenih oz PVC oken


Lesena ali PVC okna po meri oz katera okna po meri izbrati? To vprašanje je vedno aktualno pri izbiri oken po meri, ne glede na to ali gre za PVC ali lesena okna pri novogradnji oz obnovi. Odločitev, ali izbrati lesena ali PVC okna po meri oz katera okna po meri izbrati je odvisna tudi od tega, kakšno vzdrževanje potrebuje les oz PVC, kaj je trajnejše les ali PVC, ter kateri material PVC oz les je po meri našega najboljšega počutja.

OGLEJTE SI KOLEKCIJO OKEN ELEGANT

PVC in lesena okna so lahko trajna, ob ustreznem vzdrževanju

Naš izbor lesenih ali PVC oken je lahko trajen, če vemo kako jih negovati in vzdrževati. PVC okna so trajna, ravno tako so lahko tudi lesena, s pravo mero vzdrževanja. Glede na to, da PVC ne potrebuje posebnega vzdrževanja, - to je tudi najpogostejši vzrok za izbiro PVC, pa je potrebno lesena okna ustrezno zaščititi in vzdrževati. Le ta je mogoče zaščititi in vzdrževati z lazurnimi premazi, ki s prosojnimi mikropigmenti ščitijo in ohranjajo naraven videz in impregnirajo, ter s sistemskimi izdelki s temeljnimi barvnimi premazi, kateri nudijo ustrezno zaščito. Lakirne premaze in prekrivne barve za zaščito in vzdrževanje oken lahko izberemo na vodni osnovi, nudijo kvalitetno zaščito in obstojnost, primerljivo s PVC materialom, ter so okolju prijazni in imajo nizko vsebnost VOS.

Lesena okna


Obnova PVC oz starih oken in okvirjev po meri

PVC material ne potrebuje obnove. V primeru starih lesenih oken s starimi okvirji, le ta potrebujejo, kljub rednemu vzdrževanju obnovo. Obnova je nujna v vsakem primeru, če ne izberemo novih PVC oz lesenih oken po meri. Obnova starih lesenih oken vključuje tudi obnovo okvirjev ter poteka tako da lesenemu oknu in njegovemu okvirju odstranimo staro barvo, ter ju obrusimo. Sledi nanos zaščitnih premazov in impregnacija. V primeru izbora naravnega videza starega okna se le ta zaščiti s prekrivnim lakom, oz. v primeru izbora druge poljubne barve starega lesenega okna pa z prekrivno barvo. Obnova lesa se nadaljuje z ponovnim finim brušenjem in nanosom premaza.

NUDIMO TUDI LESENA POLKNA

Lesena okna in les-alu okna po meri Marles v primerjavi s PVC okni

Lesena okna so v primerjavi z PVC najprimernejša za naš dom, saj za razliko od PVC, le ta dihajo. Pri podjetju Marles PSP d.o.o., lahko izberemo vrhunsko Natur, Elegant, Solution in Supreme linijo po meri, kjer je mogoče izbrati vse vrste dimenzij in kjer lahko izbiramo med vsemi vrsta lesa in barvnih kombinacij po RAL lestvici. Izbrana okna bodo v najboljši meri ustrezala vsem našim željam, saj so izdelana iz različnih debelin z vidnih strani dolžinsko nespojene smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija.

Stara lesena okna

Prednosti lesenih oken po meri Marles v primerjavi s PVC okni

Prednost izbora lesenih oken Marles po meri je v primerjavi z PVC je v tem, da je les naraven, prijeten, estetski in obnovljiv material, ki diha z nami, medtem ko PVC material ne diha. Če se odločimo izbrati les/alu kombinacijo, katera združuje dva naravna materiala z aluminijsko spojeno oz na robovih varjeno oblogo, katera ne potrebuje obnove, dobimo kombinacijo, ki ohranja obliko in ščiti les pred vremenskimi vplivi in je trdnejša od PVC materiala. Taka izbrana naravna kombinacija je trdna ter diha z nami, kar PVC ne omogoča, istočasno pa omogoča, tako kot PVC, enostavno vzdrževanje in čiščenje. V podjetju Marles PSP d.o.o., obdelujejo in izbirajo les po standardu EN 942, brez grč, posušeno po meri vlažnosti 13 % +-2 %. Celotno konstrukcijo okenskega krila z zunanje strani ščiti ALU maska, ki povečuje trajnost, katera je primerljiva z PVC materialom in zmanjša potrebo po vzdrževanju, ki se prav tako, lahko meri s PVC materialom.