Lesena okna so primerna za vsak okus

Les je organski in povsem naraven material, s katerim sobivamo in ga uporabljamo že več tisoč let. Z njim gradimo in oblikujemo javne površine, hiše in druge vsakdanje izdelke. Arhitekti in oblikovalci se vsakokrat znova navdušujejo nad njegovimi raznovrstnimi lastnostmi, trajnostjo in lepoto. Proizvodnja izdelkov iz lesa je v primerjavi s proizvodnjo izdelkov iz drugih materialov bistveno manj »umazana« in energetsko potratna. Ob koncu njihove življenjske dobe lahko lesena okna uporabimo kot energent ali pa jih ponovno predelamo v manj zahtevne lesne izdelke. Lesena okna so edina, ki skozi vso svojo življenjsko dobo služijo ljudem in naravi, brez da bi jim škodovala.

Poleg svojega izgleda, ki daleč najbolje vpliva na počutje ljudi in kakovost bivanja, pa so lesena okna, skupaj z zasteklitvijo tudi zelo dober izolator. Pri zniževanju življenjskih stroškov so pomembni faktor, saj lahko s pravo izbiro oken cene ogrevanja znižamo na polovico. Pri nas in v tujini se ljudje vedno bolj vračajo k naravi in naravnim materialom. Zato se jih vedno več odloči za lesena okna, ne glede na to ali svoj dom prenavljajo ali pa gradijo novega.

Linija lesenih oken Marles ponuja velik izbor vseh vrst lesa in barvnih kombinacij, ki nam omogoča, da izgled okenskega krila lahko povsem prilagodimo našim potrebam ter in uskladimo z notranjostjo našega doma. Njihova okna so različnih debelin, izdelana iz kakovostnega lepljenega, z vidnih strani dolžinsko nespojenega lesa smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija. V nekaterih primerih pa so možne tudi kombinacije različnih vrst in celo eksotičnega lesa.

Omenjeno linijo odlikujejo moderen izgled, ravne linije, najkvalitetnejši materiali in najboljše tehnološke rešitve. Poudarjene so ravne linije robov in zaključkov okenskega krila.

Izdelava lesenih oken

Dandanes lesene elemente lahko popestrimo s številnimi barvnimi odtenki. Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo v podjetju Marles, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne saj so izdelane na vodni osnovi.

Večina njihovih sodobnih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje, ki olajša zračenje in omogoča široko odpiranje okna (na stežaj). Osnovno izvedbo okovja lahko s pomočjo najnovejših tehnologij nadgradijo do funkcionalnosti daljinskega upravljanja, časovno omejenega zračenja, samodejnega zračenja v intervalih in na daljavo, preko aplikacije za pametne telefone.

Podjetje Marles zagotavlja visoko stopnjo zaščite proti poškodbam in vlomu že pri standardni izvedbi oken, saj  jih izdelujejo izjemno natančno, zanje pa uporabljajo le najkakovostnejše materiale, in okovja renomiranih proizvajalcev. Z nadgradnjo vgrajenega okovja ter ustreznih varnostnih stekel in pololiv dosegajo varnostno zaščito do RC2 varnostne stopnje. Povečano protivlomno zaščito dosegajo tudi s pomočjo posebnega načina zračenja,  s posebnim pogonom okovja, ki omogoča motorno krmiljeno zapiranje okenskega krila ter vzporedni odmik okenskega krila za pribl. 6 mm. Tudi v takšnem načinu je sistem certificiran za protivlomno okno do standarda RC2.

V tujini njihova okna testirajo in certificirajo najboljše neodvisne institucije, kot sta PASSIVHAUS in IFT ROSENHEIM, v Sloveniji pa sodelujejo z inštitutom ZAG in ZRMK, ki sta pri nas vodilna inštituta na področju gradbeništva.

Lesena okan

Oglejte si izdelavo lesenih oken na naši spletni strani

Dimenzije lesenih oken – standardne in po naročilu

Želja vsakega človeka je živeti v prijetno osvetljenem domu, saj je ravno naravna svetloba eden od poglavitnih dejavnikov, ki močno vplivajo na naš bioritem, fiziološke procese našega telesa in naše duševno stanje. Za okolje v katerem živimo je zato zelo zaželeno, da  zanj izberemo najboljša okna,  ki prepuščajo čim več naravne svetlobe.

Pred gradnjo ali obnovo našega doma moramo veliko pozornosti posvetiti velikosti naših oken. Če se bomo odločili za lesena okna po naročilu, se bo podjetje Marles z največjim veseljem prilagodilo našim zahtevam in željam. Pozorni moramo biti pred vsem na velikosti profilov, ki so se z razvojem časa spremenile. Lesena okna standardne dimenzije sicer še vedno obstajajo, saj je takšna menjava najcenejša in najlažja, v primeru posebnih želja pa se je najbolje posvetovati s strokovnjakom, ki nam bo na podlagi svojih izkušenj z veseljem svetoval. Izbiramo lahko tudi med standardnimi ali izven standardnimi dimenzijami po naročilu. Proizvajalec bo našim željam z veseljem prisluhnil ter se potrudil ugoditi našim potrebam.

Izdelava lesenih oken

Preberite več o najboljših lesenih oknih