Okna za vsak okus in želje

Želja vsakega kupca je kupiti okna, ki ustrezajo zunanjemu in notranjemu videzu njegovega domovanja. Ko se odločamo, katera izbrati, je dobro vedeti, da so kakovost in dovršenost proizvodnje ter osnovnih uporabljenih materialov tisti dejavniki, ki določajo lastnosti dobrih oken.

Kolekcije ALU-les in lesenih oken Marles:

Alu-les okna

Alu les okna so v sodobnem času izjemno popularna, saj združujejo najboljše karakteristike obeh materialov iz katerih so izdelana. Lesena okna z alu oblogo so enostavna za vzdrževanje in čiščenje ter primerna za zahtevnejše vremenske pogoje. Seveda pa moramo tudi med njimi izbrati taka s kar najboljšimi lastnostmi. Med najpomembnejše spadajo vodotesnost, prepustnost zraka na pripirah, toplotna prehodnost, odpornost proti obremenitvam z vetrom, prepustnost energije sončnega sevanja, zvočna izoliranost in svetlobna prepustnost. Tudi njihova oblika je izjemnega pomena.

Oblika alu les okenPoznamo različne oblike in dimenzije alu les oken, zaradi česar jih lahko popolnoma prilagodimo objektu. Lahko so eno ali dvokrilna ter večkrilna s pokončnikom (stebriček med kriloma), poznamo pa tudi tovrstne panoramske stene.
Pred njihovo montažo je dobro razmisliti tudi o senčilih in drugih dodatkih, ki jih je najpametneje namestiti kar skupaj z njimi. Izbirate lahko med roletami, žaluzijami, polkni, senčili ter notranjimi in zunanjimi okenskimi policami.
Tudi pri podjetju Marles najdemo široko izbiro alu les oken. Izdelki iz linij Elegance in Supreme so prava izbira za vse, ki želijo v svoj dom vgraditi naravne materiale, bivati v harmoniji z njimi, a se hkrati izogniti vzdrževanju, za kar poskrbi vremensko odporna zunanja ALU obloga.

Zanje so značilni moderen izgled, najboljši materiali in najboljše tehnološke rešitve. Poudarjene so ravne linije robov in zaključkov okenskega krila, ponujajo pa tudi dodaten izbor eksotičnih vrst lesa ter široko paleto barvnih kombinacij in imitacij materialov.

Njihova okna so primerna tudi za subvencijo EKO sklada.

Prednosti alu les-oken

Alu-les okna so najboljši primer stavbnega pohištva iz naravnih in trajnih materialov. Naravna atmosfera lesa, združena z zaščitno oblogo iz aluminija nam bo zagotovila trajno in kakovostno zaščito oken ne glede na vremenske razmere. Če les sporoča toplino in domačnost, je alu zunanji ovoj predstavnik sodobnega designa in čistih linij. Njihove prednosti so odlična zaščita pred UV žarki, zanesljivo tesnjenje, dolga življenjska doba, minimalno vzdrževanje (le občasno barvanje notranjega dela), pestra izbira barv za zunanje aluminijaste maske v RAL lestvici, raznih imitacijah lesa in možnost 100% reciklaže aluminija, kar dopolnjuje naravno danost lesenih oken ter pripomore k zagotavljanju bivanju prijaznega okolja.
Takšna lesena okna s sodobno obliko zunanje prekrivne maske, oziroma oblogo iz aluminija lahko uporabljamo povsod, kjer se zahteva standardna energetska učinkovitost in trpežnost. Najnovejša tehnologija omogoča, da se s klasičnimi vogalnimi vezmi, ki zagotavljajo oknom optimalno stabilnost, vsak element posebej impregnira in utrdi, čemur sledi še tri-sistemska zaščita s končnim lakiranjem. Na tak način je les konstrukcijsko in globinsko zaščiten, saj s temi postopki preprečimo vdor zunanje vlage ter možnost propadanja.

Preberite tudi o obnovi lesenih oken >>

Lesena ali alu les okna

Lesena okna so primerna za vse, ki prisegajo na naravne materiale, saj bodo poskrbela za občutek topline in domačnosti vsakega domovanja ter ga zbližala z naravo, kljub visoki stopnji njihove energijske varčnosti. Ker so zaščitena le z lazurami na vodni osnovi, ustvarjajo prijetno bivalno klimo in so zdravju neškodljiva. Njihova šibka točka je vzdrževanje, saj jih je potrebno redno čistiti, na vsake nekaj let pa tudi barvati. Za vse, ki jih to dejstvo morda skrbi, so primernejša lesena okna z zunanjo ALU oblogo, ki izjemno poveča obstojnost, trpežnost in vzdržljivost, njihova notranja lesena stran, pa še vedno ohranja občutek lesenega okna.

Lesena okna s prekrivno masko iz aluminija se odlično prilegajo sodobnim in klasičnim zgradbam in so lahko primerna rešitev tako za klasično izolirane objekte, kakor pasivno in nizkoenergijsko gradnjo.

Les za okna