Zaščita za okna: sodobna polkna, žaluzije in rolete Marles

Zaščita za okna je tako rekoč obvezna, saj gre za občutljivi del hiše, kjer se naš notranji bivanjski prostor odpira v zunanje okolje. Poznamo več vrst senčil za okna, vsakdo pa se sam odloči, katera izvedba mu najbolj ustreza oziroma ustreza danemu objektu. Izbirate lahko med roletami, žaluzijami in polkni. Slednja so naša posebnost, saj pri Marlesu izdelujemo lesena polkna, ki zares obogatijo zunanji videz, poleg tega pa so visoko funkcionalna. Naj vam predstavimo, zakaj so tako odlična izbira.

Zaščita za okna - senčila

Zakaj potrebujemo dobro zaščito za okna

Senčila imajo več funkcij, zagotovo pa je prva med njimi zaščita pred sončno svetlobo oziroma regulacija svetlobe v prostoru. Brez njih si danes bivanje težko predstavljamo, saj si želimo svetlobo oblikovati po lastnih potrebah, brez motenja prebivalcev. Ker se v lastnem domu radi počutimo domače in varno, je naloga senčil za okna tudi zaščita pred neželenimi pogledi sosedov in mimoidočih. Vsakdo potrebuje svoj lastni prostor, kjer ga nihče ne moti in se počuti popolnoma sproščeno. Iz bolj tehnološkega vidika pa senčila tudi povečajo toplotno izolacijo stavbnega pohištva, kar se pozna pri porabi energije za ogrevanje in hlajenje hiše, s tem pa tudi pri rednih stroških. Ne nazadnje pa je funkcija senčil poleg zaščite za okna tudi povsem estetska. Z različnimi oblikami in barvami se obogati videz hiše in se ji da svojevrsten značaj. Gre torej za praktični, oblikovni in energetski element objekta, ki pomembno soustvarja bivanje. Na srečo danes obstaja toliko vrst senčil, da lahko vsak najde takšna, ki se kar najbolj podajo arhitekturi stavbe in pa osebnemu slogu posameznikov.

Sodobna drsna polkna

Marles se ponaša z izdelavo polken, ki so izredno moderna ter hiši dajejo prav poseben čar. Gre za lesena drsna polkna, ki odlično ščitijo pred soncem, točo, dežjem in drugimi vremenskimi vplivi. Pomagajo tudi pri toplotni zaščiti za okna in še dodatno zmanjšajo porabo energije. Drsna polkna so montirana na vodilih in so preprosta za uporabo. Brez naporov jih premaknemo v želeni položaj. Dobite jih lahko v različnih izvedbah: s fiksnimi lamelami, z gibljivimi lamelami, kasetnimi, kombiniranimi ... Poskrbimo za vse vaše želje in vam izdelamo polkna, ki bodo ne le odlično senčilo, ampak tudi krasen dodatek hiši. Imenujejo se tudi "brisuleji" in so čedalje bolj priljubljena izbira za moderne objekte.

Skrbimo za naravo in zdravje - stavimo na les

Pri Marlesu že več kot 50 let prisegamo na les, ki je naša prva izbira. Spoštujemo naravo in ji zaupamo, da bo najbolje poskrbela za nas. Les je naravni material, ki je zdrav in trajnosten, zato ga uporabljamo za svoja okna in tudi za senčila. Daje občutek domačnosti in zagotavlja unikatni videz, saj je vsak kos lesa edinstven. Na voljo je pestra izbira različnih vrst lesa.

Senčila za okna

Za zaščito lesa poskrbimo z zaščitnimi premazi Aquavita, ki imajo dolgo življenjsko dobo in so izdelani na vodni osnovi. Ustrezajo najstrožjim predpisom in so tako ljudem in okolju prijazni. Senčila za okna bodo odporna proti vremenskimi vplivi in mehanskimi poškodbami.

Zaščitite se tudi pred insekti

Ko kupujete okna, zaščito za okna ali oboje skupaj, ne pozabite na komarnike. Nadležni mrčes in insekti vam lahko pošteno zagrenijo življenje, zato so komarniki učinkovit način, kako se jih znebite, hkrati pa lahko prostore še vedno uspešno zračite. Naši komarniki so lahko samostojna konstrukcija ali pa so integrirani v senčila. Na voljo imate naslednje možnosti:

  • rob komarniki,
  • fiksni komarniki, ki so vpeti v okvir,
  • drsni komarniki,
  • komarniška vrata.

Naročite učinkovito in lepo zaščito za okna pri Marlesu, kjer vam zagotavljamo produkte najvišje kakovosti, preverjene s testi različnih neodvisnih institucij. Za okna in senčila smo v evropskem vrhu in se z veseljem še naprej trudimo za vsako stranko.