Pošlji povpraševanje

Kvalitetna in trajnostna izdelava oken

Lesena okna Marles so visoko kakovostni produkti, ki zadovoljijo želje in pričakovanja še tako zahtevnih kupcev. Naša okna so običajno izdelana iz lesa macesna, smreke, bora, jelke, hrasta in merantija, lahko pa različne vrste med seboj tudi kombinirate ali izberete kaj bolj eksotičnega.

Barve lesenih oken Marles

Les, ki ga uporabljamo, je iz domačih gozdov, kjer se izvaja trajnostno gospodarjenje. Tudi sama izdelava lesenih oken je trajnostna, kar pomeni, da z nakupom pri nas pripomorete k varovanju okolja.

Na vseh ravneh proizvodnje stremimo k ekološki varčnosti in spoštljivemu ravnanju do narave. Izdelava lesenih oken pri nas poteka na najvišjem nivoju, kar potrjujejo tudi številne domače in tuje neodvisne institucije.

Pri obnovi lesenih oken je dobro investirati v kvalitetne ekološke premaze

Obnova lesenih oken je zelo pomembna, saj tako podaljšujemo njihovo življenjsko dobo. Pri naravnem materialu, kot je les, je vzdrževanje nujno. Za obnovo je priporočljiva uporaba barvnih premazov, ki so narejeni na vodni osnovi. Ti obnovitveni premazi so ekološki in niso škodljivi za ljudi in okolje. Pri nerednem vzdrževanju ali v primeru poškodb, ki lahko nastanejo zaradi izrednih vremenskih vplivov, pa je potrebna temeljita obnova. Takšna obnova oken vključuje brušenje, kitanje in barvanje površine. Ker so lesena okna Marles izdelana iz večslojno lepljenega lesa, jih lahko temeljito obnovimo večkrat. Tako stalno ohranjajo svojo vrednost in estetsko dovršenost, pa tudi primerno izolativnost. Manj vzdrževanja kot navadna lesena okna pa potrebujejo alu-les okna, ki so zaradi alu maske že sama po sebi bolje zaščitena. 

Obnova lesenih oken cenik
Z rednim vzdrževanjem lesenih oken boste le-tem podaljšali življenjsko dobo.

Najboljši materiali

Nudimo štiri kolekcije lesenih oken, ki so primerne za vse vrste objektov. Linija Natur ima klasičen izgled, izdelana je iz zdravega, lahkega in hkrati trdnega lesa. Zasteklitev pri liniji Natur je dvojna ali trojna, nameščena ima lahko dva ali tri tesnila. Lesena okna imajo tudi odkapni profil, ki pred vremenskimi vplivi ščiti najbolj izpostavljeni del podboja in krila. Linija Elegant združuje dva materiala - les in aluminij. Na zunanji strani je aluminijasta maska, ki je efektivna zaščita pred vsemi vremenskimi vplivi in mehanskimi poškodbami. Zasteklitev pri liniji Elegant je dvojna ali trojna, možna je vgradnja do štiri tesnila. Linija oken Solution je zaradi toplotnih karakteristik varčna in primerna za vgradnjo v pasivne objekte. Okna imajo trojno zasteklitev in vgrajena do štiri tesnila. Okenski profil ima vgrajeno poliuretansko peno, ki ima zelo dobre izolativne lastnosti. Pri liniji Supreme so uporabljeni najboljši materiali, ki dajejo oknom moderen videz. Zasteklitev je trojna, vgrajena imajo tri tesnila z možnostjo dodatne izolacije, aluminijasta maska na zunanji strani pa ščiti okvir pred vremenskimi vplivi.

Katera lesena okna izbrati?

Danes ne moremo več reči, da si želimo zgolj navadnih lesenih oken, saj les daje toliko možnosti, kot imamo domišljije. Seveda ga je treba smiselno vpeljati v prostor in poskrbeti, da se ujema tako z zunanjimi arhitekturnimi elementi kot z notranjim pohištvom. Barvnih možnosti je ogromno, zato izdelava lesenih oken lahko poteka popolnoma po vaših željah, za kakovosten produkt pa poskrbi tudi skrbna vgradnja. Če so okna lesena, se morate že pri nakupu zavedati, da jih bo treba redno obnavljati (vzdrževati), manj skrbi pa bo z alu-les okni.

Preverite naše uspešne kolekcije ali pa se odločite za okna po meri ter nas čim prej kontaktirajte.

Okna lesenavzdrževanje