Kakšna balkonska vrata so najprimernejša?

Balkon ali terasa v toplih mesecih predstavljata oazo sprostitve in druženja. Pomembno vlogo pri zagotavljanju udobja in tudi privlačnosti balkona imajo dobro zasnovana in funkcionalna balkonska vrata. Izbira primernih balkonskih vrat je odvisna predvsem od vaših potreb in osebnega okusa.

Balkonska vrata morajo ob vsakodnevni uporabi izpolnjevati enake zahteve kot okna, hkrati pa so pogosto izpostavljena veliko večjim obremenitvam.

Prvi korak pri izbiri primernih balkonskih vrat je izbor materiala. Pri izbiri oken so na voljo materiali kot les, PVC, aluminij, lahko pa se odločite za kombinacijo teh materialov. V MARLESU ponujamo lesena balkonska vrata in balkonska vrata s kombinacijo les-aluminij. Lesena balkonska vrata so plemenitega videza, imajo zelo dobre izolacijske lastnosti in so zaščitena z okolju prijaznimi in vzdržljivimi premazi ter so vodno impregnirana. Pri kombinaciji lesa in aluminija dosežemo izredno obstojnost in podaljšamo življenjsko dobo balkonskih vrat.

Balkonska vrata

Potrebno si je tudi zastaviti vprašanje, v katero smer naj se vrata odpirajo. Ta odločitev je pomembna zlasti pri prostorih z manjšo bivalno površino, pri katerih naj se vrata odpirajo v zunanji prostor. Pri večjih dimenzijah balkonskih vrat se najpogosteje uporabljajo drsna balkonska vrata, ki ob odpiranju ne omejujejo prostora.

Dimenzije balkonskih vrat popolnoma po vaši meri

Izbira dimenzije balkonskih vrat je odvisna od zasnove in omejitev samega objekta, v katerega boste balkonska vrata vgradili. V zadnjih letih se pri oblikovanju objektov velik poudarek namenja velikim svetlim površinam, ki prepuščajo veliko svetlobe, saj ima dnevna svetloba pomemben vpliv na dobro počutje človeka. Poleg tega so balkonska vrata velikih dimenzij vizualno izjemno privlačna. V MARLESU lahko izbirate med eno- in dvokrilnimi, drsno-nagibnimi, dvižno-drsnimi vrati in drsno-zložljivimi (harmonika) balkonskimi vrati. Našim kupcem in njihovim načrtom se popolnoma prilagodimo in izdelamo balkonska vrata po meri v želenih dimenzijah. Pri zasteklitvi balkonskih vrat uporabljamo dvoslojno ali troslojno izolacijsko steklo.

Več na naši spletni strani

Balkonska vrata s ključavnico za več varnosti in brezskrbnosti

Varnost predstavlja osnovo za brezskrbno bivanje in je pomemben dejavnik pri izbiri stavbnega pohištva. Balkonska vrata velikih dimenzij nudijo veliko svetlobe in čudovit pogled na zunanjo okolico, vendar pa so obenem pogosto tudi tarča vlomilcev. Balkonska vrata MARLES že v standardni izvedbi odlikuje visoka stopnja zaščite proti poškodbam in vlomu. Za večjo varnost so na voljo tudi balkonska vrata s ključavnico, ki jo vgradimo v kljuko vrat. S ključavnico zaklenjen ročaj balkonskih vrat v primeru vloma skozi stekleno površino nepridipravom prepreči, da bi z ročajem odprli vrata. Poleg tega je ta opcija priljubljena za zaščito otrok. Stopnjo varnosti balkonskih vrat lahko še dodatno povečamo z nadgradnjo okovja in vgradnjo varnostnih stekel. Na ta način boste varnostno popolnoma opremljeni in se počutili sproščeno – tako doma kot tudi med vašo odsotnostjo.

Dimenzije balkonskih vrat

Balkonska vrata s komarnikom – Najboljša rešitev za popolno udobje

Balkonska vrata so predvsem v toplejšem času izredno veliko v uporabi. Pogosto odpiranje in zapiranje balkonskih vrat pa v bivanjski prostor privabi nadležen mrčes. Zlasti ob zračenju v poletnem obdobju se je skorajda nemogoče izogniti insektom. Za učinkovito zaščito pred vdorom teh letečih in plazečih nadlog se lahko odločite za nakup komarnikov. Komarniki so na voljo kot samostojna konstrukcija, lahko pa jih vgradimo v senčila. V MARLESU ponujamo rolo komarnike, fiksne komarnike, ki jih vpnemo v okvir balkonskih vrat ali oken, lahko pa se odločite za drsne komarnike ali celo komarniška vrata. Izbira je povsem odvisna od vaših potreb in okusa. Balkonska vrata s komarnikom so vsekakor nepogrešljiv in skorajda obvezen del nakupa stavbnega pohištva, saj vam bodo zagotovili mirne noči in obilo udobja.

Vas zanima več?