Menjava lesenih oken je potrebna, če obnova starih ni mogoča

Okna Marles so visoko kvalitetni produkti, izdelani iz lesa iz domačih gozdov. Lesena okna so trajnostna kar pomeni, da je pri njihovi izdelavi poraba fosilnih goriv zelo majhna. Velika prednost takšnih oken je tudi v tem, da se reciklirajo. Ko jih je potrebno menjati, se lahko preoblikujejo v kakšen drug enostavnejši izdelek ali pa se uporabijo kot energent. Stara okna lahko menjate za nova lesena ali alules okna, ki imajo veliko prednosti.

Cenovno dostopno stavbno pohištvo iz našega kataloga je narejeno po zadnjih smernicah in standardih, tako da ustreza kriterijem Eko sklada, ki za menjavo starih oken z novimi, lesenimi, nudi subvencijo. Eko sklad podpira menjave dotrajanega stavbnega pohištva, saj nova okna z energetsko učinkovitostjo pripomorejo k manjšim izpustom emisij, ki jih proizvedemo z ogrevanjem prostorov.

Okna Marles kvalitetni produkti iz lesaOkna iz lesa izdelana po mesi

Trudimo se, da je tudi sama izdelava stavbnega pohištva ekološka, saj je v procesu izdelave iz lesa porabljeno bistveno manj fosilnih goriv kot pri proizvodnji izdelkov iz drugih materialov. S subvencijo Eko sklada, si lahko znižate ceno lesenega stavbnega pohištva, ki je zaradi tega primerljiva s cenami stavbnega pohištva iz umetnih materialov. Naše stavbno pohištvo ima ob pravilni vgradnji in vzdrževanju dolgo življenjsko dobo.

Pred menjavo oken, se je potrebno informirati o cenah ter prednostih različnih vrst oken

Ogljete si veliko ponudbo lesenih in alu - lesenih oken, ki so lahko tipski ali izdelani po meri. Medtem ko cena onka vpliva na marsikaterega kupca, pa naj vas pri tem opomnimo na že star izrek »Nimam toliko denarja, da bi kupoval poceni.«. Izrek izhaja iz že stare logike, da zelo majhna prvotna investicija za seboj povleče številne ponovne investicije, pa naj bo to pri menjvi oken ali pri nakupu pohištva. Vgradnja cenejšega stavbnega pohištva je na začetku manjša investicija, lahko se pa zgodi, da imate z njim različne probleme kot so slabo tesnenje, okvare kljuk, nekvalitetna tesnila kar pomeni dolgoročno gledano dodatne stroške popravila in višje stroške hlajenja in ogrevanja prostora. Manj kvalitetno cenejše stavbno pohištvo je zaradi slabših materialov manj energetsko učinkovito. Naše stavbno pohištvo je izdelano iz najboljših materialov in je energetsko zelo učinkovito. Cenik oken in vrat lahko dobite v našem razstavno prodajnem salonu, kjer vam bodo svetovalci pomagali pri izbiri cenovno dostopno stavbno pohištvo, ki bi bilo najprimernejše za vgradnjo v vaš dom.

Pri menjavi je izbira novih oken odvisna od cene in od vaših želja ter pričakovanj

Če se odločite za menjavo oken, je priporočeno, da se dobro informirate o prednostih in slabostih vseh vrst oken. Šele po tehtnem premisleku se odločite ali je za vas bolj primerna obnova ali menjava oken. Če boste menjali vaše staro stavbno pohištvo z novim, smo mi pravi naslov. Za lažjo odločitev pri menjavi, vam priporočamo obisk našega salona, kjer boste dobili dodatne informacije o našem stavbnem pohištvu in aktualen cenik. Cene naših oken in vrat se razlikujejo glede na tip, ki je lahko narejen samo iz lesa ali pa je sestavljen iz lesa in aluminija. Cena je odvisna tudi od vrste zasteklitve, ki je lahko dvojna ali trojna. Vgradnja oken in vrat je zahteven proces, ki ga je najbolje prepustiti strokovnjakom. Če stavbno pohištvo ni pravilno vgrajeno, ne bo dobro opravljalo svoje funkcije kar pomeni, da lahko pride do toplotnih izgub, kar je za vas cenovno neugodno. Zato je pri menjavi oken potrebno upoštevati določena pravila o vgradnji, ki zagotavljajo njihovo optimalno funkcijo.

Izberite svoja okna s konfiguratorjem

Ceno obnove starih oken, si lahko močno znižate, če obnovo opravite sami

Namesto menjave se lahko odločite tudi za obnovo starih lesenih oken in vrat. V nekaterih primerih menjava stavbnega pohištva ni mogoča zato je edina opcija, njegova obnova. Menjava oken je velika investicija, zato je za marsikoga nedosegljiva. Obnova starih oken in vrat je cenovno ugodnejša od menjave, ker jo lahko naredite tudi sami. Pri obnovi je najprej potrebno z brušenjem odstraniti stari premaz. Večje površine se običajno brusijo z električno brusilko, manjše površine pa ročno z brusilnim papirjem. Po brušenju je potrebno preveriti ali je površina okvirja gladka in brez vdrtin. Če površina ni ravna, je potrebno kitanje. Ko je površina starega stavbnega pohištva izravnana, je pripravljena na nanos novega zaščitnega in dekorativnega premaza. Pri obnovi oken se ponavadi menjajo tudi tesnila, ki s časom izgubijo svoje izolacijske lastnosti.

Kako obnoviti lesena okna sam

ENOSTAVNA LESENA OKNA