Okna lesenaOkna - lesena ali druga

Okna - lesena, plastična aluminijasta ali druga - so nujen del vsakega bivališča, saj skrbijo za to, da vremenske neprilike ostanejo zunaj. Okna, lesena ali druga, zadržujejo toploto v stanovanju pozimi ter hlad poleti, preprečujejo vstop vetru, dežju in snegu, lesena okna s polkni pa steklo varujejo tudi pred točo. Pred odločitvijo za nakup je dobro premisliti več dejavnikov, med katerimi so vzdrževanje lesenih oken, alu - lesena okna, cenik, trajnost, izbira za lesena okna s polkni ali brez njih ter drugo. V nadaljevanju predstavljamo nekaj lastnosti različnih oken, da bo izbira lažja.


Okna - lesena ali plastična

Okna - lesena in plastična imajo vsaka svoje prednosti. Lesena okna so narejena iz popolnoma naravnega materiala, uporaba obnovljivih virov ter razgradljivost lesa pa pomenita še korak naprej v skrbi za naravno in čisto okolje. Lesena okna ustvarijo prijetno okolje za bivanje, saj v stanovanje spustijo ravno pravšnjo količino zraka, medtem ko PVC okna včasih preveč tesnijo, tako da je potrebno stanovanje veliko pogosteje zračiti. Lesena okna so vsekakor boljša izbira tudi iz estetskega vidika, saj so narejena iz naravnega materiala ter so na voljo v več barvah. Izolacija lesenih oken s polkni je odlična in vam pomaga do velikih prihrankov, prepričala pa vas bo tudi bistveno daljša življenjska doba lesenih oken (izberete lahko tudi lesena alu okna). Vzdrževanje lesenih oken je po drugo strani nekoliko zahtevnejše, saj jih je potrebno skozi leta obnavljati.


Vzdrževanje lesenih okenEnostavno vzdrževanje lesenih oken

Vzdrževanje lesenih oken je potrebno, a vseeno zelo enostavno in ne predstavlja razloga za drugo izbiro, če vam leseno okno ustreza v vseh ostalih ozirih. Vzdrževanje lesenih oken vključuje občasno čiščenje z rahlo vlažno krpo, po nekaj letih (ko opazite vidne sledove obrabe) pa priporočamo, da v vzdrževanje lesenih oken vključite tudi brušenje in ponovno barvanje. Za še daljšo življenjsko dobo priporočamo leseno aluminijasta okna, ki so zunaj aluminijasta, v notranjosti pa lesena. Za več informacij o alu lesenih oknih, ceniku, lesenih oken s polkni in drugem, se lahko obrnete na podjetje Marles.

IZDELAVA IN IZVAJALCI LESENIH OKEN

KONFIGURATOR LESENIH ALI LES ALU OKEN