Lesena okna v vašem domu

Les bo v vašem domu dajal občutek svobode in narave. Ker je izredno odporen material vam bo služil še dolgo, njegovo vzdrževanje pa je enostavno. Je idealna izbira za rustikalen in edinstven slog vašega objekta, ujema pa se tudi z modernimi elementi.

Lesena okna cenik

V podjetju Marles vam ponujamo velik izbor lesenih oken po ugodnih cenah. Kot proizvajalec oken se zavedamo se, da je les material, ki diha in je človeku ter tudi naravi izjemno prijazen, zato spodbujamo gradnjo z njim. Tako so vam na voljo lesena okna in les/alu okna, ki jih pri nas najdete v modernih oblikah, lahko pa se odločite tudi za naročilo oken s polkni. 

Pri nakupu lesenih oken lahko izbirate med več različnimi tipi lesa; lahko se odločite za okna izdelana iz lesa hrasta, smreke, macesna, jelke, bora ali merantija.

Barve lesenih oken

Vsa okna so izdelana kvalitetno in natančno ter predstavljajo odlično temperaturno pa tudi zvočno izolacijo. Les diha in pripomore k idealni zračni vlagi v vaših prostorih. Če želite, lahko skupaj z okni naročite tudi polkna, ki bodo dodala piko na i. Imajo tudi ključno vlogo pri toplotni in zvočni izolaciji ter varnosti. Izbirate lahko med fiksnimi, gibljivimi, kasetnimi in kombiniranimi lamelami, ter vzdržljivimi aluminijastimi polknami.

Izdelava lesenih oken

Les za oknaIzdelava lesenih oken je v primerjavi z izdelavo drugih materialov precej bolj čista in škodljiva za naš planet, saj proizvodnja le-teh porabi manj energije kot večina neobnovljivih materialov. Velika prednost dela z lesom je tudi, da se po preteku življenjske dobe izdelka le-tega lahko reciklira v manj zahtevne lesne izdelke. Prav tako so lesena okna biološko razgradljiva, kar ima dolgoročen pozitiven vpliv na okolje.

Varnost lesenih oken


Ker se v podjetju Marles zavedamo, da je varnost v domu izjemnega pomena, smo z naprednimi protivlomnimi sistemi poskrbeli tudi za visoko stopnjo protivlomne varnosti. Že v standarni izvedbi naših oken so vgrajena ustrezna varnostna stekla in pololive s kateriomi dosegamo varnostno zaščito do RC2 varnostne stopnje. Način zračenja s posebnim pogonom okovja še povečuje protivlomno zaščito kar omogoča, da je tudi v odprtem načinu certificiran za standard RC2. Bivanje v vašem domu bo tako sproščeno in udobno ter predvsem varno. 

Vzdrževanje lesenih oken

Vzdrževanje naših lesenih oken je precej enostavno. Parkrat na leto je potrebno očistiti prah, insekte in drugo umazanijo s mešanico vode in blagega detergenta oziroma čistila namenjenega za les. Po čiščenju na krpico dodate negovalno mleko za les in s tem premažete celotno leseno površino. Tako bodo vaša okna zaščitena pred mikro razpokami.  Enkrat letno je treba konkretno pregledati vse kote oziroma mesta, kjer se lahko pokažejo nepravilnosti.

Za okviren cenik lesenih oken nam pošljite povpraševanje ali nas obiščite v salonu.