Polkna imajo poleg funkcionalnosti tudi čudovit dekorativen izgled


Polkna, ki jih izdelujemo v našem podjetju so narejena iz kvalitetnega lesa jelke, smreke, macesna, bora, hrasta in merantija. Les za naša senčila prihaja iz slovenskih gozdov, kjer je gospodarjenje trajnostno. Tudi sama izdelava polken je trajnostna, saj se pri izdelavi lesenih izdelkov porabi veliko manj fosilnega goriva kot za proizvodnjo izdelkov iz drugih materialov. Lesena polkna izdelujemo v standardnih merah in po naročilu. Izdelamo vam jih v poljubnih merah in oblikah. Vse kar rabimo od vas so točne mere in vaše želje glede oblike in barve. Svojo funkcijo opravljajo lesena senčila najbolje, če so popolnoma prilagojena velikosti okna, na katerega so nameščena. So tudi zelo lep dekorativen element, ki polepša vsako okno oziroma hišo. Izdelujemo tudi lesena senčila za panoramske stene. Nameščena so na vodilih, s pomočjo katerih jih premikate na željeno mesto. Lesena polkna za velika steklena okna so še posebej funkcionalna, saj je izguba toplote pri takšnih oknih zelo velika.

Lesena polkna

Polkna vam lahko izdelamo po meri, da se optimalno prilegajo oknom

Lesena polkna so zelo funkcionalna, saj ščitijo okna pred vremenskimi vplivi kot je dež, sneg, sonce, toča, močan veter. Okna, ki so zaščitena z lesenimi polkni imajo daljšo življenjsko dobo. Odlično delujejo kot termična zaščita oken, saj je poraba energije, ki se uporablja za ogrevanje v zimskem času in hlajenje poleti, zmanjšana. Polkna so tudi odličen regulator svetlobe v prostoru. Če želite podnevi popolnoma zatemniti prostor, so lesena polkna za to najučinkovitejša. Še posebej prav pridejo v poletnih mesecih, ko lahko močno sonce zelo segreje prostore. Zaprta lesena polkna preprečujejo ogrevanje prostora kar seveda pomeni da prihranite pri energiji za klimatsko napravo. Lesena polkna so zelo uporabna v gosto naseljenih območjih saj ščitijo pred nezaželenimi pogledi. V primeru močnega vetra, nudijo oknom odlično zaščito pred kakršnimi koli letečimi predmeti, ki bi lahko povzročili poškodbe.

Cenik naših polken lahko dobite v našem prodajnem salonu

Na našem ceniku najdete različne vrste lesenih polken. Izdelujemo jih v mnogih modelih in barvah. Ko izbirate nova polkna imate na voljo takšna z fiksnimi ali gibljivimi lamelami, s polnilom ali brez. Za naša senčila uporabljamo kvalitetna okovja, ki so potrebna za brezhibno delovanje. Okovje polken mora biti vzdržljivo, saj je izpostavljeno različnim vremenskim vplivom, nenazadnje pa nosi okovje tudi kar veliko težo lesenih polken. Okovje je zelo pomemben del senčil. Kombinacija našega vrhunsko izdelanega senčila in odlično okovje, tvorita celoto, na katero smo ponosni. Izdelamo vam jih v vseh barvah po RAL lestvici in po naši lestvici čudovitih barv. Dekorativni premazi za les, ki jih uporabljamo so narejeni na vodni osnovi. Zaradi tega so neškodljivi za človeka in naravo. Premazi za les poleg dekoracije nudijo tudi zaščito pred škodljivci in pred plesnijo ter glivami. Lesena senčila je potrebno občasno obnavljati, da ohranijo lep izgled in funkcionalnost. Površino je potrebno najprej obrusiti z brusilnim strojem ali ročno. Če je lesena površina senčila poškodovana, jo je potrebno popraviti s kitom, da dobimo gladko ravno površino. Po tem je površina pripravljena na nov nanos zaščitno dekorativnega premaza.

Lesena polkna cenik Marles

Na našem ceniku boste našli vse aktualne cene za razne vrste polken

Cenik lesenih polken lahko dobite v našem razstavno prodajnem salonu. Ob obisku vam bo naše osebje strokovno odgovorilo na vsa vaša vprašanja in pomagali vam bodo z nasveti katera lesena senčila bi bila najprimernejša za vašo hišo. Nudimo vam cenovno ugoden nakup oken in polken v kompletu. Tako dobite optimalno kombinacijo, ki nudi najboljšo zaščito za vaš dom. Cena polken je odvisna od več dejavnikov. Najprej je potrebno izbrati vrsto lesa iz katere bodo izdelana vaša nova senčila. Potem se je potrebno odločiti za tip in barvo. Na ceno seveda vpliva tudi velikost in ostali dodatki kot so okovje, kljuke. Ko določite vse elemente, vam naredimo izračun oziroma ponudbo. Ko je ponudba z vaše strani potrjena, začnemo z izdelavo polken. Trudimo se, da je čas izdelave čim krajši.

Izdelava lesenih oken po naročilu: https://www.vsi.si/marles-okna/izdelava-lesenih-oken-po-narocilu

LESENA OKNA EKO SKLAD