Pošlji povpraševanje

Lesena ali PVC okna - katera izbrati?

Lesena ali PVC okna je pogosta dilema kupcev, ko se odločajo za nakup novih oken ali zamenjavo starih. A kako se odločiti? V sledečem prispevku bomo navedli nekatere prednosti in slabosti obeh, podali nekaj informacij o eko skladu za lesena okna ter razkrili, kje kupiti kvalitetna lesena okna na Gorenjskem, natančneje, kje ponujajo najboljša lesena okna v Kranju ali najboljša lesena okna v Ljubljani.

Lastnosti posameznih oken

V zadnjih letih se pri stavbnem pohištvu kupci najpogosteje odločajo za lesena ali PVC okna. Kakšna pa je bistvena razlika med njimi? PVC okna so narejena iz polivinil klorida, ki je relativno trpežen in hvaležen material. Na voljo so v različnih barvah, njihova prednost pa je gotovo, da ne potrebujejo nobenega vzdrževanja, razen občasnega in enostavnega čiščenja, saj jih ne brusimo, ne barvamo in ne obnavljamo ter se precej dobro zoperstavljajo vremenskim vplivom in temperaturnim spremembam. V kolikor se odločite za dobrega ponudnika, kot je recimo Marles, so lesena okna narejena iz kvalitetnega lesa, od zunaj pa so lahko obdelana tudi s PVC-jem ali aluminijem, medtem ko v notranjosti zmeraj ohranjamo les. Pobarvati jih je mogoče na katerokoli barvo, ki vam ustreza, zahtevajo pa obnovo (razen če so prevlečena z aluminijem). Lesena okna nudijo boljšo izolacijo, ob tem pa so tudi trajnejša. Cena lesenih oken je sicer nekoliko višja, vendar je mogoče v Sloveniji kupiti cenejša lesena okna z eko skladom.

UGODNA CENA LESENIH OKEN MARLES!

Ceneje do lesenih oken z eko skladom

Lesena okna z eko skladom pomenijo možnost subvencioniranja oziroma podelitve nepovratnih sredstev pri zamenjavi starih oken z novimi ALU ali lesenimi okni. Lesena okna so kvalitetna in pripomorejo k trajnemu razvoju, široka in elegantna izbira pa je za vas na voljo v Marlesu. Preverite!

lesena oknalesena okna