Pošlji povpraševanje

Katere tlakovce izbrati, kadar se odločamo za tlakovanje dvorišča?

Vsi se zavedamo, da lahko, kadar se lotimo tlakovanja zunanje površine, uporabimo najrazličnejše vrste tlakovcev. Dan danes so eni izmed najbolj pogosto uporabljanih betonski tlakovci, ki so trpežni in vzdržljivi ter se lahko tako pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Vendar so tudi betonski tlakovci različnih oblik barv in velikosti, posledično pa se posameznikom velikokrat poraja vprašanje, katere tlakovce izbrati za tlakovanje določene površine tal. Poleg betonskih tlakovcev so na tržišču relativno pogosti tudi kamniti ali leseni tlakovci.

Tlakovce lahko najdemo v najrazličnejših oblikah – pravokotni, kvadratni, šest kotni, lahko pa se odločimo celo za kombinacijo več različnih oblik in tako ustvarimo zanimiv vzorec. Seveda pa so za polaganje najenostavnejši tlakovci preprostejših oblik.

Tlakovci pa se ne razlikujejo zgolj po obliki, pač pa je dokaj širok tudi razpon dimenzij, v katerih lahko tlakovce kupimo. Prednost večjih tlakovcev je v tem, da se te hitreje zloži, vendar pa so le-ti dražji in težji. Debelina tlakovcev pa je standardno okrog 5 cm. 

VEČ O UGODNIH CENAH TLAKOVCEV SI PREBERITE TUKAJ!

Kako se je najpametneje lotiti polaganja tlakovcev?

Pred samim polaganjem betonskih tlakovcev pa se moramo pravilno lotiti tudi priprave podlage, na katero bomo tlakovce položili. Še posebej pazljivi moramo biti pri pripravi podlage takrat, kadar je površina povozna. Povozna površina tlakovcev z neustrezno pripravljeno podlago se bo začela hitro posedati. Najprej je potrebno površino, ki jo bomo tlakovali, izkopati do 40cm globoko. Nato na tla nasujemo plast peska manjše granulacije približno 2 cm in plast posteljice, ki je običajno od 25 do 45 cm in v kateri je pesek večje granulacije. Na posteljico je potrebno položiti še drenažno folijo, nato pa še drenažni sloj peska, ki je debel okrog 4 cm in poskrbi za to, da bo voda iz tlakovane površine lepo odtekla. Ko tlakovce dejansko začnemo polagati, moramo biti pozorni na to, da le-ti niso preblizu skupaj, saj moramo ohraniti fugo, ki jo bomo po končanem polaganju tlakovcev zasuli z mivko. Ko končamo s fugiranjem tlakovce vibriramo z vibracijsko ploščo.

betonski tlakovci

Pestra ponudba najrazličnejših tlakovcev v podjetju Cementni izdelki Jarc

V podjetju Cementni izdelki Jarc se že več let ukvarjamo z izdelavo betonskih tlakovcev. Svoje stranke vedno znova navdušujemo z najrazličnejšimi oblikami kvalitetnih tlakovcev. Pri nas lahko tako izbirate med pravokotnimi tlakovci, šest kotnimi tlakovci, za vas pa smo pripravili tudi tlakovce posebnih oblik. Seveda se lahko odločate tudi med različnimi barvami tlakovcev, ki jih ponujamo

Poleg tlakovcev ponujamo tudi druge betonske izdelke za opremo dvorišča

Poleg prodaje tlakovcev se ukvarjamo tudi s prodajo betonskih plošč. Stranke lahko izbirajo med gladkimi ali pranimi ploščami, ponujamo pa še peskane in travne plošče. Tlakovci in plošče so izdelani iz kakovostnih materialov, ki zagotovijo, da so tlakovci trpežni in trajni, posledično pa se lahko pohvalijo z dolgi življenjsko dobo.

Vas zanima več o antik tlakovcih, ki jih ponujamo pri nas? Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o pestri ponudbi najrazličnejših oblik tlakovcev, prav tako pa ne spreglejte pestre ponudbe betonskih plošč. Poleg vsega je na voljo tudi veliko drugih izdelkov našega betonskega programa, ki lahko koristijo pri urejanju okolice vašega doma. Tako se lahko odločite za naročilo vrtnega kamina z umivalnikom, ki bo zagotovil veliko prijetnih večerov, ki jih boste lahko ob ognju preživeli skupaj z vašimi najdražjimi. Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo hitro in natančno odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam pred nakupom tlakovcev še zastavljajo poleg tega pa bomo veseli tudi vašega obiska v naši poslovalnici v Medvodah, kjer vam bomo tlakovce tudi z veseljem pokazali in se z vami pogovorili o načinu polaganja izbranih tlakovcev.

tlakovci jarc

Več o tlakovcih in ugodnih cenah si preberite tukaj: https://www.vsi.si/jarc-franc-jarc-sp/cene-tlakovcev