Pošlji povpraševanje

Betonski robniki za vrt so nenadomestljivi pri urejanju okolice

Betonski robniki so vsestransko uporaben gradbeni material, ki se za zunanjo ureditev in organiziranost okolice. Beton odlikujejo številne pozitivne lastnosti: cenovno je ugoden, izdelan je iz naravnih materialov, ni škodljiv niti zdravju niti okolju, brez težav pa kljubuje tudi vremenskim vplivom. Prenese tako nizke in visoke temperature, kot velike temperaturne razlike. Oblikujemo ga lahko poljubno, glede na debelino pa lahko betonski robnik uporabimo za različne namene. Debelejši in s tem močnejši betonski robniki, se uporabljajo za ureditev cest, pločnikov, parkirišč, ulic in drugih površin, namenjenih vožnji in parkiranju osebnih in tovornih vozil. Uporabljamo jih tudi pri polaganju tlakovcev, kot zaščito na robovih, da le-ti ostanejo na svojih mestih. Tanjši betonski robniki se uporabljajo predvsem za urejanje vrtov, dvorišč, stezic in parkov, pogosto so nepogrešljivi pri razmejevanju vrtov in zelenic.

V gradbeništvu se uporabljajo robniki različnih dimenzij, najpogosteje gre za robnike dimenzij od 5,5 cm X 100 cm X 20 cm do 15 cm X 100 cm X 24,5 cm. V ponudbi lahko najdete najrazličnejše betonske robnike za vrt, ki bodo prispevali k lepšemu videzu okolice in njeni boljši urejenosti, po konkurenčnih cenah, ki jih ob večjem nakupu tudi prilagodimo. Prav tako vam nudimo ugodne plačilne pogoje, da bo nakup še enostavnejši.

PROFESIONALNO POLAGANJE ROBNIKOV

Betonski robniki - cestni, dvoriščni in vrtni betonski robnik

Cestni, dvoriščni in vrtni robniki so poleg tlakovcev, zidnih in ograjnih elementov, škarpnic ter ostalih betonskih izdelkov, del bogatega proizvodnega programa našega podjetja, s katerim se ukvarjamo že dolga desetletja - naši začetki namreč segajo daleč v leto 1961. Da lahko sledimo sodobnim trendom na tržišču, v skladu z evropskimi smernicami in standardi, nam omogoča najnovejša tehnologija, ki jo ves čas obnavljamo. Posamezni proizvodni procesi v naši proizvodnji so računalniško vodeni in nato združeni v kakovostno celoto. Sem spadajo priprava betona, izdelava tlakovcev, betonskih robnikov in ostalih izdelkov iz betona, njihovo sušenje ter paletiranje in paketiranje. Vsem našim proizvodom, tudi betonskim robnikom za vrt, v lastnem laboratoriju redno kontroliramo kakovost, saj želimo svojim strankam ponuditi le najboljše, prav tako pa si v prihodnosti želimo ostati na vrhu slovenskih proizvajalcev betonskih izdelkov. Smo razvojno naravnani in se strankam in tržišču ves čas prilagajamo. Zavedamo se, da je le takšna miselnost predpogoj za uspešno delo in svetlo prihodnost.

Robniki

Kakovostni betonski robniki za vrt, z dolgo življenjsko dobo

Vsi betonski robniki iz ponudbe so dvoslojni in zmrzlinsko obstojni, cestni so še posebej odporni na zmrzovanje v prisotnosti talilnih soli ter izjemno močni.
Cestni betonski robnik je primeren za ureditev dvorišč, dovoznih površin, parkirišč ter cest prav tako pa jih je mogoče uporabiti za urejanje vrtov. V ležečem položaju so namenjen kot povozni robniki pred vhodi na dvorišča. Z vgradnjo takšnih betonskih robnikov, je nivo dvorišča nekaj centimetrov višji od nivoja dovoza, z njimi so površine ali razmejene, ali pa povezane. Pri urejanju okolice stanovanjskih hiš, blokov, poslovnih zgradb, hal… betonski robniki veljajo za pomembne in celo nenadomestljive gradbene elemente, ki igrajo tudi estetsko vlogo. Izbirate lahko med sivimi in rjavimi odtenki robnikov, kar sta univerzalni, naravni barvi, kateri je mogoče kombinirati k vsaki vrsti gradnje
Vrtni betonski robniki debeline 5 centimetrov so na voljo v polkrožni ali polkrožni in ravni obliki. Izdelujemo jih vse od začetka našega delovanja, saj so eden izmed najbolj iskanih betonskih izdelkov za urejanje okolice. Betonski robniki za vrt so primerni so za ureditev dvorišč, vrtov, parkov ter zelenjavnih vrtov, uporabni pa so tudi marsikje drugje. Odlični so za razmejevanje različnih materialov (zelenica – zelenjavni vrt) ter za premostitev višinskih razlik med prehodi iz ene na drugo površino. Če se boste lotili polaganja robnikov sami, vas lahko usmerimo z idejami, vam pomagamo pri dilemah in s pomočjo dolgoletnih izkušenj svetujemo o najboljših rešitvah. Lahko pa vse delo za izjemno konkurenčno ceno, ki je odvisna od težavnosti in kvadrature terena, opravimo namesto vas. Pri polaganju tlakovcev, betonskih robnikov za vrt in ostalih betonskih izdelkov smo natančni, hitri in nemoteči za naročnike, tako da nas lahko brez strahu pokličete, da se dogovorimo za ogled terena.

Razmejevanje različnih površin z betonskimi robniki za vrt

Polaganje robnikov v sveži beton

Obstojnost in življenjska doba betonskih robnikov sta odvisni tudi od pravilne priprave terena in pravilnega načina polaganja. Tako kot polaganje tlakovcev mora biti tudi polaganje robnikov skrbno in natančno opravljeno.

Polaganje robnikov se začne s kopanjem jarka, v katerega nasujemo sveži beton. Ta ne sme biti preveč moker oz. tekoč, ker nam lahko betonski robniki zaradi lastne teže potonejo oz. se posedejo. Robnike je treba postaviti na ustrezno višino, ki mora biti zaradi odvodnjavanja v ustreznem padcu. Nikakor jih ne smemo položiti enega ob drugega, saj neposreden stik lahko pripelje do poškodb betonskih robnikov. Šele ko je polaganje robnikov končano in je beton trden, lahko pričnemo s polaganjem asfalta ali tlakovcev.

Na naši spletni strani si lahko ogledate našo pestro ponudbo betonskih izdelkov, pripravili pa smo tudi nekaj navodil za polaganje tlakovcev in njihovo vzdrževanje.