Pošlji povpraševanje

Tlakovci in plošče iz betona so izdelani v skladu z evropskimi standardi

Tlakovci, ki jih izdelujemo v našem podjetju nosijo znak CE, kar pomeni, da so izdelani v skladu s specifičnimi standardi, ki so zahtevani v EU. Oznaka CE pomeni, da proizvajalec izvaja notranjo kontrolo kakovosti kar je pogoj za visoko kvaliteto izdelkov. V našem podjetju imamo za to svoj lasten laboratorij, ki služi za kontroliranje vseh zahtevanih parametrov. Tlakovci in plošče ter vsi naši ostali izdelki so narejeni iz zelo kvalitetnih materialov, s pomočjo najsodobnejše procesno - računalniško vodene tehnologije. Da so naši izdelki trdni, uporabljamo metodo, ki se imenuje šok vibriranje. Njihov vrhnji sloj je sestavljen iz najtršega kremenovega peska, ki zagotavlja visoko kvalitetno obstojno površino. Naši betonski tlakovci so hidrofobni, kar pomeni, da imajo bistveno zmanjšano sposobnost vpijanja vode. To lastnost dosežemo s pomočjo posebne tehnologije in aditivov v proizvodnem procesu. Njihova površina je zato odpornejša na učinke zmrzovanja in tudi taljenja kadar je prisotna sol. Za posipanje površin, ko poledenijo se lahko uporabljajo talila, ki so na osnovi NaCl.

Klasični in Antik tlakovci so zmrzlinsko obstojni in primerni za majhne in velike površine

V našem prodajnem programu imamo 12 različnih modelov tlakovcev. Primerni so za tlakovanje različnih površin kot so dvorišča, parki, mestna jedra in podobno. Model Combo so ostrorobi betonski tlakovci z valovitimi robovi in ne prevelikimi fugami. So dvoslojni in zmrzlinsko obstojni, debeline 6 ali 7 cm. Primerni so za tlakovanje manjših in večjih pohodnih ter povoznih površin. Na voljo so v različnih barvah, ki jih lahko med seboj čudovito kombiniramo. Combo Antik tlakovci so sestavljeni iz niza treh različnih kock, v točno določenem razmerju. Imajo umetno postarane oziroma okrušene robove, njihova površina je rahlo opraskana. Njihova temna barva daje občutek starih kamnitih dvorišč. Njihova debelina je 6 in 7 cm, primerni so za vse vrste površin.

Prodaja tlakovcev

Tlakovci so dobro obstojni, če so pravilno položeni na ustrezno pripravljenem terenu

Za dobro obstojnost in dolgo življenjsko dobo tlakovane površine, je potrebno pravilno pripraviti teren in izvesti pravilen način polaganja. Najprej je potrebno pripraviti 50 – 70 cm zmrzlinsko obstojnega materiala, ki ga nanašamo pod naklonom minimalno 2,5%. Priporočamo uporabo drobljenega gramoza (0 – 32 mm). Samo višino nosilnega sloja prilagajamo vrsti obremenitve in strukturi tal. Gramoz ustrezno utrdimo z nabijanjem ali valjanjem, da dosežemo ustrezno nosilnost. Za stabilnost talne konstrukcije priporočamo namestitev nosilne ter drenažne folije Typar Pro, ki se lahko položi pod ali nad nosilni sloj. Folija preprečuje ponikanje gramoza v zemljo, s čemer se izognete pogostim popravilom grbin, neravnin, kotanj ali kolesnic. Na folijo nanesemo 3 – 5 cm zmrzlinsko obstojnega peska (4 – 8 mm), ki ga ne vibriramo. Posebno pozornost je potrebno nameniti naklonu terena, ki mora ostati nespremenjen. Po temeljiti pripravi terena pa lahko pričnemo s polaganjem betonskih tlakovcev. Z delom vedno začnemo v vogalu in sicer pravokotno na glavno vhodno linijo. Jemati jih moramo iz različnih palet hkrati, da zagotovimo enakomerno barvo tlakovane površine. Potrebno je paziti, da ohranjamo primerno fugo med tlakovci, saj tako preprečimo konične napetosti. Fuge zapolnimo s kremenčevo mivko in z vibracijsko ploščo zravnamo celotno površino.

Dejavnost našega podjetja je proizvodnja in prodaja tlakovcev ter drugih izdelkov iz betona

Naše podjetje ima začetke v letu 1961, ko je bilo še vse delo – od priprave do vgradnje betona ter transporta izdelkov, ročno. Z modernizacijo smo pričeli leta 1963, ko smo se preselili na novo lokacijo. Ker so se začeli odpirati nova tržišča, je bilo potrebno slediti trendom in zahtevam kupcev. To pa je pomenilo povečanje asortimenta in posledično potreba po obnovitvi tehnologij. S tem se je izboljšala kakovost izdelkov in seveda raven zadovoljstva kupcev. Leta 2008 smo zgradili novo tovarno za proizvodnjo betonskih izdelkov. Z najnovejšo tehnologijo smo združili delovne procese od priprave betona, proizvodnje, sušenja, paletiranja in paketiranja naših izdelkov. Prodaja tlakovcev in ostalih betonskih izdelkov skozi leta narašča, saj smo prilagodljivo in razvojno naravnano aktivno malo podjetje, ki ustrežemo vsem zahtevam kupcev.