Pošlji povpraševanje

Tlakovci iz kakovostnega materiala – betonski, kamniti ali leseni?

Tlakovci prinašajo ogromno prednosti pred asfaltom in so pravzaprav najpogostejša izbira, kadar urejamo dvorišče oziroma okolico hiše. Na voljo so v toliko različnih velikostih, barvah, oblikah in stilih, da ni težko najti takšnih, ki se bodo v celoti podali k arhitekturni zasnovi objekta, vključno z njegovo fasado. Preden pa se odločimo za tlakovce, ki si jih ogledujemo, preverimo, iz katerega materiala so ti izdelani. Betonski tlakovci so najpogostejša izbira – izdelani so iz naravnega materiala, hkrati pa imajo v primeru primernega vzdrževanja izjemno dolgo življenjsko dobo. Ker so betonski tlakovci zelo prilagodljivi, imajo veliko prednost pred drugimi materiali. Zahvaljujoč odličnim lastnostnim betona predstavljajo tlakovci, izdelani iz njega, visokokakovosten končni izdelek, velikokrat uporabljen v praksi. S prodajo tlakovcev se danes ukvarja ogromno ponudnikov, zato ne smemo pozabiti, da se najugodnejši tlakovci največkrat izkažejo za najdražje, saj je kvaliteta materialov, iz katerih so izdelani, zelo slaba. Še posebej priljubljena izbira so Antik tlakovci in plošče, ki niso le čudovitega, privlačnega videza, temveč jih odlikuje tudi izjemna odpornost na zunanje dejavnike.

Kako izbrati primerne tlakovce?

Uporaba betonskih tlakovcev nam omogoča enostavno in estetsko oblikovanje domačega dvorišča, ker pa imamo možnost izbirati med različnimi dimenzijami, barvami in stili, je sprejemanje končne odločitve velikokrat zahtevno. Najprej se moramo odločiti za videz, ki si ga želimo doseči – je to klasičen izgled, morda bolj antični ali celo sodoben? Izbrane tlakovce lahko nato polagamo naključno ali po želenem zaporedju in tako dosežemo popoln izgled domačega dvorišča. Za vsakogar, ki se nagiba k antičnemu videzu, so vrhunska izbira betonski tlakovci Antik. Sestavljeni so iz niza treh različnih kock v določenem razmerju. Njihovi robovi so umetno postarani (okrušeni), površina je lahko rahlo opraskana. So dvoslojni ter zmrzlinsko obstojni ,debeline  6 cm in se lahko uporabljajo za vse vrste površin (povozne ter nepovozne). S polaganjem betonskih Antik tlakovcev dobimo občutek, da se nahajamo na starem kamnitem dvorišču.

Betonski tlakovec GrandeBetonski tlakovci Antik

Zakaj so betonski tlakovci najpogostejša izbira?

Beton je cenovno precej ugoden in hkrati kakovosten material, ki nam omogoča, da s tlakovci prekrijemo večje površine po ugodni ceni. Lastnosti tega izjemnega materiala poskrbijo, da tlakovci tudi pozimi niso mokri in spolzki. V ta namen naj bodo izbrani tlakovci dvoslojni in globinsko zaščiteni, obvezno pa mora njihovo kakovost potrjevati priložen certifikat. Ker pa je veliko odvisno od pravilne priprave površine na tlakovanje, se je pred pričetkom izvedbe potrebno seznaniti z načinom priprave. Ključnega pomena je tudi pravilno polaganje betonskih tlakovcev, ki nikakor ne smejo biti položeni tesno drug ob drugem, prav tako tudi ne preveč narazen, kar pomeni, da mora biti razmak med posameznimi tlakovci ravno pravšnji. V kolikor razmišljamo, da bi namesto tlakovcev uporabili plošče, moramo vedeti, da so le-te precej podobne tlakovcem. Primerne so za pohodne in nepohodne površine, izjemno odporne na različne vremenske razmere in mehanske obremenitve ter enostavne za polaganje.

Poglejte si več o tlakovcih in ostalih cementih izdelkih Jarc

Kam po najboljše tlakovce?

V podjetju Jarc zagotovo najdemo eno izmed najbolj pestrih ponudb betonskih tlakovcev, ki nam omogočajo, da svoje dvorišče uredimo v skladu z lastnimi željami. Med seboj se razlikujejo po dimenzijah in slogih, na voljo pa je tudi pestra paleta različnih barvnih odtenkov, zato v ponudbi zlahka najdemo tlakovce, ki bodo krasili naše dvorišče. Na voljo je novi katalog Cementni izdelki Jarc, dostopen na spletni strani podjetja v formatu PDF. Z velikim veseljem vas bomo poučili o primernem načinu vzdrževanja tlakovcev, od katerega je v veliki meri odvisna njihova življenjska doba. Za vas smo pripravili posebne akcije in popuste, za katere se že veselimo, da jih boste izkoristili.