Pošlji povpraševanje

Betonska in kamnita korita

Betonska korita se uporabljajo na številnih lokacijah. Najbolj vajeni smo jih videti v središču mesta, kjer ni dovolj prostora za drugo zelenje, na raznih trgih, kjer služijo kot okras in kot prepreka parkiranju z vozili ali pred poslovnimi zgradbami, kjer je njihov namen olepšati okolico in poudariti glavni vhod zgradbe.

Dandanes se betonska korita rado uporabljajo tudi na strehah, kjer s pravo tehnologijo enostavno zasadimo travo. malo več težav pa imamo z drevjem. Zato se grmovnice in manjša drevesa rado posadi v betonska ali kamnita korita.

Dandanes marsikdo uporabi kamnito ali betonsko korito tudi kot nadomestek visoke grede. Le te lahko postavite ob rob terase ali balkona in v njih zasadite cvetlice ali začimbe in dišavnice. Betonska korita na terasi vam omogočajo doseg začimb direktno s terase, kar pomeni, da se vam med kuhanjem ne bo potrebno preobuvati, samo zato, da bi nabrali nekaj Peteršilja ali Bazilike.

V podjetju Cementni izdelki Jarc imamo za vas na razpolago betonska korita različnih oblik in velikosti. Primerna so za vse vrste rastlin. Izberite si takšna, ki najbolj ustrezajo vašim potrebam in dopolnjujejo okolico vaše hiše ali poslovnega prostora. Na voljo smo vam tudi za nasvete v zvezi z nasaditvijo in razporeditvijo korit.

Po ugodni ceni so vam pri nas na voljo tudi ograjni elementi, vrtni robniki in drugi betonski izdelki za ureditev okolice vašega doma.

Betonska okrasna koritaDekorativna betonska korita Jarc


Betonska korita za vrtiček na balkonu, terasi ali pred vhodnimi vrati

Ob zavedanju, da so začimbe in zelenjava, ki so na voljo v trgovinah, vedno manj zdravi in polni pesticidov in drugih kemikalij, se vedno več ljudi odloči pridelavo osnovne zelenjave in sadja doma. V kolikor nimate vrta si lahko na balkonu ali terasi pomagate tudi s kamnitimi oziroma betonskimi koriti. Oglejte si množico korit v ponudbi in izberite takega, ki vam je všeč in ki je primeren za vaše potrebe. v kolikor mislite v njih saditi kakšen paradižnik, potem vam priporočamo bolj globoka korita, v kolikor pa mislite v njih saditi le začimbe, potem se lahko mirno odločite tudi za manjše in bolj plitve različice.

Oblike betonskih korit

V podjetju Betonski izdelki Jarc vam nudimo betonska korita različnih barv, oblik in velikosti. Izborate lahko med okrasnimi kvadratnimi, okroglimi ali šest-kotnimi koriti, kot tudi med pravokotnimi koriti z bolj ali manj zaobljenimi robovi in višjimi ali nižjimi nogicami. Če vam sama korita niso najbolj po okusu, pa si lahko ogledate številne prane vaze, kot so Šest-kotna vaza, Zavita vaza ali vaza Tulipan. Izbirate lahko tudi med različnimi dimenzijami korit in vaz. Okrogle oblike vaz in korit so velike od Ø30 cm pa vse do Ø60 cm, medtem ko so največje pravokotne oblike velike celo 100x38x40 cm.

Barve betonskih korit in vaz

Ne samo da lahko izbirate različne oblike betonskih korit, zbirate lahko tudi med različnimi barvami oziroma odtenki. V kolikor prisegate v enobarvne izdelke vam bo najbolj pri srcu vaza tulipan, ki je v osnovi popolnoma bela. Vsa ostala korita pa boste našli v različnih odtenkih rjave, sive, rdeče ali bež barve.

Različne oblike in barve betonskih korit in vaz

Če želite polepšati okolico stavbe, obenem pa nočete posegati vanjo z gradbenimi deli, so kamnita in betonska korita odlična izbira. Vanje lahko posadite različne rastline, od cvetočih enoletnic do zelenih trajnic. Velikost korit lahko povsem prilagodite svojim željam, saj so na voljo v različnih oblikah in velikostih. Poleg tega lahko z minimalnimi stroški polepšate okolico in obenem vsako leto popolnima spremenite videz stavbe. V betonsko korito preprosto posadite drugo rastlino.

Oglejte si ponudbo betonskih korit