Tlakovec je trajen in lep način za vzdrževanje dvorišča

Tlakovec je poznan kot iz betona ali drugega materiala narejena talna obloga, ki se uporablja na dvoriščih, terasah ali dovoznih poteh. Tlakovci povečajo varnost tal zunanjih površin in zvišajo njihovo estetsko vrednost. Zlasti terasa se v glavnem uporablja kot prostor, kjer lahko sedite s kavo v roki ali berete knjigo oziroma uživate v druženju s svojimi najbližjimi. Trajni in kakovostni tlakovci bodo to omogočili.

Ne pozabimo, da z urejanjem terase ali dvorišča izboljšate videz vaše okolice ter tako zagotovite prijetnejši pogled in počutje vsem, ki uživajo na prostem. To je tudi mesto, kjer lahko pečete žar in opazujete, kako se vaši otroci skupaj igrajo med drugimi zabavnimi družinskimi dejavnostmi. Zavedajmo se, da lahko s primerno izbranimi tlakovci zagotovimo več varnosti in primerno talon oblogo za te vrste dejavnosti.


Tlakovec za polaganje


Tlakovanje dvorišč ali terase pomembno zviša njihovo vrednost

Tlakovanje dvorišč se včasih naredi kar v domači izvedbi, kar ni narobe, če lahko domači mojster zagotavlja natančnost in lepoto polaganja. Velikokrat pa temu ni čisto tako in se lastno tlakovanje dvorišč ali teras odločamo bolj zaradi prihrankov. Vedeti moramo, da je lastno delo na nepremičnini večkrat dvorezen meč. Če smo res strokovnjaki zanj, ni problematično. Malo pa je takšnih mojstrov, zato se končni učinek pozna na stavbi.

Neprofesionalnost in površnost lahko na koncu zahtevata svoj davek pri nižanju vrednosti nepremičnine, na katero moramo gledati tudi kot investicijo. Dvorišča in terase so koristna naložba, saj pomagajo povečati vrednost vašega doma pri nadaljnji prodaji. So dober način za višanje privlačnosti okolice in tudi funkcionalnosti 

Tlakovanje dvorišč

zunanjega prostora vašega doma. Ustrezno tlakovana in urejena terasa vam lahko dolgoročno povrne 55 % stroškov, porabljenih za gradnjo, če so uporabljeni kakovostni materiali. Če ustrezno tlakujete teraso ali dvorišče, bo vaš dom postal privlačnejši in primeren kraj za peko
na žaru s prijatelji in družino.


Čeprav morda mislite, da lahko prihranite denar, če delo opravite sami, v resnici dolgoročno morda ne. Neustrezna priprava, nepravilna namestitev in poceni materiali vas lahko na koncu stanejo več kot če bi delo opravil strokovnjak, saj lahko pride do prezgodnje okvare ali zmanjšane funkcionalnosti.
Polagalec tlakovcev bo lahko predvidel in razumel stroške materiala in dela, tako da lahko od vsega začetka sodeluje z vami glede vašega proračuna, hkrati pa zagotavlja končni rezultat, ki ga želite.


Polaganje tlakovcev po ceni, dostopni za vse

Polaganje tlakovcev po ceni, dostopni za vse,  pa lahko omogočijo tudi strokovni in podkovani strokovnjaki. Omenili smo že, da je kljub nekoliko višjim cenam v večini primerov delo bolje zaupati strokovnjakom, ki zagotavljajo kakovost in trajnost. Takšni strokovnjaki smo tudi v podjetju Jarc, kjer se že več kot šestdeset let ukvarjamo s proizvodnjo betonskih tlakovcev in drugih betonskih izdelkov. Njihova tradicija temelji na podkovanosti in usposobljenosti. Velika prednost pa je tudi naša strast za stranke, ki jo negujemo že več kot pol stoletja. Pri nas ste v dobrih in izkušenih rokah, saj imajo izjemno bogato strokovno znanje o tlakovanju dvorišča ali terase.

Če vam bo pomagal pri tlakovanju vaše terase pomagal strokovnjak, boste lahko kar najbolje izkoristili svoj zunanji prostor. Ne samo, da lahko nekdo z mnogo izkušnjami poveča vaš prostor, ampak lahko to stori na privlačen in učinkovit način, ki bo zagotovo izboljšal vaše dvorišče, teraso ali dovozno pot. Izkušeni tlakovalec bo tesno sodeloval z vami pri naslednjih korakih:

  • v začetku se bo z vami pogovoril o željah, načrtih in možnostih,
  • iz asortimana izdelkov bo predlagal tiste tlakovce, ki so najbolj primerni za vaše dvorišče glede na material, izgled in barvo preostale okolice oziroma hiše,
  • nato bo oblikoval zasnovo in vam jo predstavil na kratkem sestanku,
  • če si boste rezultat težko predstavljali, bo strokovnjak pokazal primere uspešnega tlakovanja iz preteklosti, da boste lahko videli, kako bo videti v resničnem življenju.

Tudi če si želite zelo preprosto teraso ali dvorišče, vam lahko strokovnjak pomaga oblikovati takšno, ki bo izgledala privlačno in popolnoma ustrezala vašim potrebam.


Plaganje tlakovcev

Izdelava tlakovcev in cenik polaganja tlakovcev sta dostopna na spletu

Izdelava tlakovcev je torej nekaj, česar ne moremo zagotoviti doma, v nasprotju s polaganjem. Vendar tudi polaganje raje prepustimo strokovnjakom. Cenik polaganja tlakovcev je odvisen od količine položenih tlakovcev, pokritega terena in materialov, ki se morajo uporabiti. Pri podjetju Jarc se trudijo zagotavljati čim bolj dostopne cene in so v svoji dolgoletni karieri uspešno pomagali že številnim strankam. Delajo z vašim proračunom in upoštevajo vaše finančne možnosti, ki jih določite na začetku.

Poleg izbire stila tlakovcev, ki ustreza vašemu prostoru in vašim potrebam, vam lahko profesionalni tlakovalec tudi pomaga pri finančnem načrtovanju, ki ustreza vašemu proračunu. V izbiri izdelkov Jarc so različni tlakovci za vsak žep, ki se ponašajo z raznimi stili. Obiščite našo spletno galerijo in preberite opise tlakovcev, za še več informacij pa nas pokličite ali se oglasite kar pri nas v trgovini!