Betonske ograje kot funkcionalen in okrasen sestavni del vrta ali dvorišča

Betonska ograja JarcPri urejanju vrta, dvorišča ali dovoza pred stavbo se večina ljudi odloči za neke vrste ograjo. Njena oblika in videz sta navadno odvisna od tega, kako se izbrani ograjni elementi ujemajo z okolico in poslopjem. Načeloma beton ne velja kot estetsko dovršen material – a po krivici. Betonske ograje iz lomljenih zidakov ali zidov ter okrasna betonska ograja iz kock z različnimi vzorci ustvari čudovit okvir vsakemu dvorišču ali dovozu. Zaradi svojega videza so betonske ograje primerne tako za stanovanjske hiše kot za poslovne ali proizvode objekte – pravzaprav za vse zunanje prostore, pri katerih želite funkcionalnost, nezahtevnost in lep videz.

BETONSKA OGRAJA - UGODNO

 

Ograjni elementi za čudovito betonsko ograjo

Betonske ograje lahko izdelamo iz dvo- ali štiristransko lomljenih betonskih zidakov, ki ustvarjajo videz naravnega kamna, lahko pa se odločimo za tako imenovane kocke, s katerimi ustvarimo zanimiv vzorec. Pri izdelavi betonske ograje navadno na določeni razdalji postavimo tudi stebre, ki poskrbijo za prijetnejši videz in funkcionalnost. Največja prednost takšne ograje je, da lahko tako ograjo kot stebre izdelamo tako visoke, kot želimo. Na vrhu preprosto namestimo še eno vrsto kock in ograjo povišamo. Lahko se odločimo, da na vrh namestimo še betonsko kapo, s katero dopolnimo betonsko ograjo in stebre.

betonske kape za ograje

Betonske ograje različnih oblik in velikosti

Praktičnosti betonske ograje ne gre oporekati, saj ne potrebuje tako rekoč nobenega vzdrževanja. Z leti lahko sicer nekoliko spremeni videz, a na njeno trdnost in druge značilnosti to ne vpliva. Nikoli vam je ne bo treba zbrusiti in ponovno prebarvati. Poleg tega je za beton značilna izjemna trdnost in vzdržljivost, zato se betonska ograja oziroma ograjni elementi ne bodo poškodovali zaradi neprijetnih vremenskih razmer ali nihanja temperature. Ograjne kocke so v podjetju Cementni izdelki Jarc na voljo v dimenzijah 20 x 40 x 10 in 25 x 25 x 10 cm. Prve tehtajo 9 kg/kos, druge pa 6 kg/kos. Pomembna je tudi njihova poraba: za 1 kvadratni meter ograje boste potrebovali 12,5 oziroma 16 kosov. Ne spreglejte pa tudi ponudbe betonskih kap.

VPRAŠAJTE NAS
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Vaše 10a
Medvode
Delovni čas
od 7. do 17. ure, sobota od 8. do 12. ure.
Spletna stran
E-pošta
01 3617936
Seznam fraz
betonske ograje, betonska ograja
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA