Pošlji povpraševanje

Betonski tlakovci in plošče se zlijejo z okoljem in so čudovit okras dvorišča

Če se boste odločili in na svoje dvorišče, vrt ali dovoz položili tlakovce, morate dobro premisliti, katere boste izbrali. Lepo je, če se skladajo z okoljem v katerem je postavljen vaš dom. V primerjavi z asfaltom, betonski tlakovci zaradi nizkih temperatur pozimi ne bodo razpokali, saj so zelo odporni na zmrzal. Prodaja tlakovcev narašča, saj se zaradi njihovih dobrih lastnosti in lepote vse več ljudi odloči, da jih bodo imeli na dvorišču ali dovozu. Betonske tlakovce in plošče lahko položite sami, vendar je bolje če to storijo strokovnjaki. Če tega dela niste vajeni, oziroma nimate izkušenj., lahko pri polaganju večjih površin pride do težav. Veliko truda je potrebno posvetiti pripravi terena, saj je potreben ustrezen padec, da tlakovci ne stojijo v vodi, nujna pa je tudi ustrezna drenaža. S tem boste preprečili neenakomerno sušenje, rast mahu in druge težave, ki se rade pojavijo, če tlakovci niso položeni pravilno. Podlaga je odvisna tudi od tega ali bodo položeni na pohodni površini ali pa bodo betonski tlakovci namenjeni parkirišču ali dovozu. Če bodo tlakovane površine bolj obremenjene, mora biti podlaga debelejša in dobro utrjena. Od tega je namreč odvisno kako stabilni in trdni bodo kasneje tlakovci in plošče. Na koncu je nujno tlakovce položene v drobni pesek utrditi z vibracijsko ploščo in fuge napolniti s kremenčevo mivko.

Tlakovci

Oglejte si ponudbo

Izbira in prodaja tlakovcev različnih vrst je velika – kateri so pravi?

Toliko kot je okusov, je na tržišču tudi tlakovcev tako, da boste definitivno našli nekaj, kar bo pisano vam na kožo. Izbrati bo potrebno primerne tlakovce, glede na to kje bodo položeni. Dobro je izbrati takšne, da bodo lepo pristajali k hiši in celotni okolici. Na izbiro imate veliko vrst tlakovcev in plošč različnih debelin, barv in oblik, ki jih lahko med seboj kombinirate in ustvarjate čudovite mozaike. Barvne kombinacije in unikatni vzorci bodo dali vašemu domu svojevrsten in poseben videz, saj so lahko položeni po vaši izbiri in brez kakršnega koli zaporedja. Zaradi velike prodaje tlakovcev je tudi njihova izbira obsežna, zato boste zagotovo tudi vi našli takšne, ki vam bodo všeč in bodo kar najbolje pristajale vašemu dovozu ali vrtu. V zadnjem času so postali pravi prodajni hit, antik tlakovci, ki so na voljo v več barvah in dimenzijah. Njihovi robovi so neenakomerni, okrušeni, površina je videti stara in opraskana, kljub temu pa imajo dolgo življenjsko dobo saj je njihova kakovost vrhunska. Zaradi svojega naravnega videza so antik tlakovci prijetni na pogled in ustvarijo čudovit ambient. Pogosto jih lahko vidite položene v okolici starejših vil, prav tako pa mnogokrat krasijo dvorišča modernih, novih objektov. Občutek dvorišča, ki ga pričarajo antik tlakovci je očarljiv in so primerni za vse vrste površin.

Betonski tlakovci in plošče potrebujejo le malo vzdrževanja

Betonski tlakovci

Betonski tlakovci so zelo odporni na nizke temperature, zaradi svoje zgradbe pa so občutljivi na določene vrste madežev. Pri polaganju je potrebno paziti na čistočo, saj je nekatere madeže zelo težko očistiti. Tlakovci so zaradi svoje poroznosti vpojni, zato so še posebej občutljivi na razna olja, korozijski prah, zemljo in les. Če pride do tega, da se betonski tlakovci umažejo, jih je potrebno očistiti z umazanija primernim čistilom. Na trgu so dosegljiva različna čistila za čiščenje betona, ki vsebujejo topila, detergente in kisline, s katerimi morate biti še posebej pazljivi pri čiščenju impregniranih tlakovcev. Prodaja tlakovcev standardnih oblik, antik tlakovcev in drugih je velika, saj zaradi njihovih lastnosti dolgo obstanejo v prvotni obliki. S primernim vzdrževanjem bodo tudi vaši tlakovci ves čas kot novi.

Več o Jarc tlakovcih