Pošlji povpraševanje

Robniki: cena in navodila za pravilno polaganje robnikov

Čeprav cene pravgotovo niso glavna stvar s katero bi radi privabljali stranke, saj cena sama po sebi ne pomeni kaj dosti. Še posebej ker smo vajeni da poceni izdelki ponavadi pomeni nekvalietetn izdelek. Torej cene niso najbolj pomembna lastnost naših izdelkov, vendar pa ne moremo zanikati, da so le te glede na kvaliteteo izdelkov ugodne in povprečnemu kupcu dosegljive.

Kako pravilno položiti robnike

Obstojnost in življenska doba položenih robnikov sta seveda odvisni od pravilne priprave terena in pravilnega načina polaganja. Robnike se polaga na dobro utrjeno betonsko podlago. Med njimi naj bo minimalni razmak 5mm. Če polagamo robnike ob dovozu ali cesti in je velika verjetnost, da jih bomo kdaj tudi povozili, je potrebno te polagati z 10 mm razmakov. Na zgornji površini se robnike poravna. Da jih položimo ravno in v željenji liniji si pri izravnavanju pomagamo z gumijastim kladivom. Nato sledi bočno obbetoniranje z obeh strani, v kolikor je to mogoče. Fuge med položenimi robniki zapolnimo s cementno maso.

Betonski robniki: cena dvoriščnih, vrtnih in cestnih robnikov ugodna

Ne glede na to, kakšen robnik iščete, vam zagotavljamo, da od nas ne boste odšli praznih rok. Naša ponudba je namreč izjemno bogata. V njej najdete tako dvoriščne, vrtne kot cestne robnike za razmejevanje površin ali pa za izravnavo manjših višinskih razlik. Vsak robnik je izdelan z upoštevanjem specifične funkcije, ki jo bo moral opravljati - podobno kot naši betonski zidaki. Cena, ki je izjemno konkurenčna, je posledica računalniško vodenega procesa izdelave, kar nam omogoča še boljšo kvaliteto in optimizacijo celotne proizvodnje. Poudariti je treba, da ima tudi samo polaganje betonskih robnikov pomemben vpliv na njihovo funkcionalnost in obstojnost.

Boste polagali robnike sami ali boste poklicali mojstre?

Polaganje robnikov je sicer relativno enostavno, a kljub temu zahteva vsaj nekaj predhodnih izkušenj s tovrstnim delom. Če je polaganje betonskih robnikov nekaj, s čimer se doslej še niste srečali, vam svetujemo, da poiščete pomoč mojstra. Nepravilno polaganje robnikov lahko namreč poveča tveganje za nezgode, poleg tega pa to ne bodo najbolj estetski robniki. Cena polaganja robnikov je običajno precej ugodna, zato bi bilo škoda varčevati pri »zadnjem koraku«. V naši ponudbi lahko sicer najdete robnike različnih višin, ki so odporni tudi na zmrzal.

betonski robniki cena