Pošlji povpraševanje

Betonski tlakovci za tlakovanje dvorišč in poti

Trpežni betonski izdelki za tlakovanje dvorišč se uporabljajo tudi na dovoznih poteh, pešpoteh, vrtnih stezicah, pločnikih, terasah in drugih zunanjih površinah. Betonski tlakovci so vsestranski, saj lahko izbiramo med različnimi oblikami, velikostmi in barvami ter tako ustvarimo različne sloge in vzorce. Nekateri tlakovci imajo gladke robove in dajejo bolj profesionalen minimalistični videz, drugi pa prihajajo v obliki zaklepnih žlebov, ki dajejo bolj rustikalen videz. Pomembna prednost betonskih izdelkov za tlakovanje dvorišča je v tem, da imajo tlakovci sposobnost, da se širijo in krčijo glede na različne letne čase in vremenske razmere. Zaradi tega tudi ne počijo oziroma se na njih ne ustvarjajo razpoke. Ti izdelki so izdelani v kalupu, pri čemer so agregati, cement in pesek veliko bolj močni in trpežni kot navaden vložen beton, ki se lahko tudi položi na zunanje površine.

Položeni tlakovci

Postopek za tlakovanje dvorišč

Strokovnjaki opravijo celoten postopek polaganja cementnih izdelkov. Pri tem je cenik za tlakovanje dvorišč oziroma za to storitev odvisen tudi od zahtevnosti terena, posega v zemljišče, velikosti površine in tipa izdelkov. Pri tlakovanju dvorišč je najprej potrebno pripraviti nosilni sloj iz drobljenega gramoza. Ta sloj se utrdi z valjanjem, nanj pa se nato namesti nosilna in drenažna folija. Temu sledi polaganje drenažnega sloja. Nato pa se na vse te sloje začno polagati tlakovci. Posamezni kosi pri tem ne smejo biti preveč stisnjeni skupaj, zato da se lahko po končanem tlakovanju dvorišča zapolnijo fuge s kremenčevo mivko. Celoten postopek se zaključi z ravnanjem površine z vibracijsko ploščo.

Polaganje tlakovcov

Tlakovanje dvorišča – stroški polaganja in enostavno vzdrževanje  

Stroški polaganja oziroma cenik za tlakovanje dvorišč z betonskimi tlakovci se nekoliko razlikuje od stroškov polaganja izdelkov iz drugih materialov. Betonski tlakovci so nekoliko dražji od izdelkov iz peščenjaka, granita ali gline, vendar pa so na drugi strani tudi bolj trpežni, še posebej na dovoznih površinah. Poleg tega imajo betonski izdelki daljšo življenjsko dobo, kar je približno 30 let in več. Stroški popravil so prav tako mnogo nižji od stroškov popravljanja betonske mokre mešanice, saj delavci le odstranijo poškodovane kose in na njihovo mesto postavijo nove dele. Če je bilo tlakovanje dvorišča kakovostno izpeljano, tedaj obilno deževje ne bo spremenilo peščenega sloja pod tlakovci. Vzdrževanje tlakovane površine zajema redno pometanje in izpiranje z vodo.

Poizvedite po ceni tlakovanja dvorišč

Vremensko odporni betonski tlakovci

Pri tlakovanju dvorišč z betonskimi izdelki ni potrebno dodajati armaturnega materiala ali armaturnih ploščič, saj je material že sam po sebi dovolj ojačan in trpežen. Pri tem so ti betonski izdelki za tlakovanje poti tudi vremensko odporni, saj se material krči in sprošča skladno z zunanjimi vremenskimi razmerami, kot je vročina, dež, zmrzal in drugo. Ker imajo izdelki teksturirano površino, so tudi naravno odporni proti zmrzali in zato tudi pri zelo nizkih temperaturah ne razpokajo. V podjetju Jarc pa izdelujejo trpežne betonske tlakovce z različnimi lastnostmi, kot je na primer debelina, niz kock, barva, robovi in sloji. Nekateri izdelki za tlakovanje dvorišč dajejo tudi rustikalen in prestižen videz, saj imajo umetno postarane robove, rahlo opraskano površino in dvoslojno strukturo.

Tlakovanje dvorišč – cenik za izdelke različnih oblik, barv in struktur

Betonski izdelki so na voljo v različnih barvnih odtenkih in oblikah. Pri tem so izdelani tako, da dajejo videz naravnega materiala za tlakovanje dvorišč. Podjetje Jarc iz Medvod v svojem prodajnem programu nudi tudi tlakovce različnih oblik, kot je na primer dvoslojni enakostraničen šesterokoten izdelek ter dvoslojna in zmrzlinsko obstojna izdelka v obliki črke H in črke Y. Tako je mogoče pri tlakovanju različnih poti, povoznih in pohodnih površin, ustvariti različne sloge. Tako se tlakovci lahko dopolnjujejo z ostalimi elementi in opremo na zunanjih površinah. Cenik betonskih izdelkov za tlakovanje dvorišč je dostopen na spletni strani podjetja Jarc. Na spletni strani pa so predstavljene tudi različne časovno omejene akcije in popusti za posamezne izdelke.