Pošlji povpraševanje

Polaganje tlakovcev - tlakovanje dvorišč z betonskimi tlakovci

Beton je v današnjem času najpogostejši gradbeni material, saj ga odlikujejo številne pozitivne lastnosti. Betonski izdelki, na primer tlakovci, so izdelani iz naravnih materialov, ki ne škodujejo ne naravi ne našemu zdravju, obenem pa brez težav kljubujejo vremenskim vplivom.

Polaganje tlakovcev je najpogostejše takrat, kadar želimo utrditi in olepšati dvorišče, parkirišče, teraso, stezo ali pa dovozno pot. Ker sta obstojnost in življenjska doba položenih tlakovcev odvisni od pravilne priprave terena in pravilnega načina polaganja, smo vam na naši spletni strani pripravili navodila, kako pravilno položiti tlakovce. Na istem mestu boste našli tudi vzorce za tlakovanje dvorišč z različnimi betonskimi tlakovci in navodila o vzdrževanju betonskih izdelkov. V kolikor vas zanima cenik naši tlakovcev v ponudbi, nas obiščite v našem salonu v Medvodah.

TLAKOVANJE DVORIŠČ JARC

Navodila za polaganje tlakovcev

Za tlakovanje dvorišč z betonskimi tlakovci je najprej potrebno pripraviti trden osnovni oz. nosilni sloj. Pri tem lahko uporabimo drenažni pesek, možna pa je tudi betonska osnova. Nosilni sloj ustrezno utrdimo z valjanjem do ustrezne nosilnosti. Po želji pa lahko pod ali na nosilni sloj namestimo drenažno folijo, ki bo preprečila pogosta popravila neravnin, grbin, kotanj ali kolesnic. Na nosilni sloj oziroma folijo nasujemo od 3 do 5 centimetrov zmrlinsko obstojnega peska. Pri polaganju si pomagamo z lesenimi ali aluminijastimi vodili, s katerimi posnamemo odvečen pesek.

Tlakovce začnemo polagati v vogalu, pravokotno na glavno vhodno linijo in, če je možno, na najnižjem delu tlakovane površine. Tlakovcev ne smemo stiskati enega ob drugega, saj mora biti med njimi tolikšen razmik, da preprečimo konične napetosti. Za ohranjanje linije polaganja si pomagamo z napeto vrvico, tlakovce pa ravnamo z ravno letvijo in plastičnim kladivom. Tlakovanje dvorišč ob zidovih in robnikih je nekoliko bolj težavno, saj je tlakovce treba zaključiti z rezkanjem ali sekanjem.

Na položene tlakovce nanesemo kremenčevo mivko in tako zamedemo fuge. Po zaključenem fugiranju tlakovce dobro očistimo, da so pripravljeni na vibriranje z vibracijsko ploščo. Ta je oblečena v gumo, da pri vibriranju ne poškoduje površine tlakovcev. Namen vibriranja je izravnava površine tlakovcev.

Tlakovanje dvorišč in teras


Polaganje tlakovcev je najbolje prepustiti strokovnjakom

Tlakovanje dvorišč z betonskimi tlakovci ni enostavno opravilo, še posebej če nimate ustreznih izkušenj, znanja in orodja. Polaganja se sicer lahko lotite sami, vendar vam priporočamo, da delo prepustite strokovnjakom. Kakovostno polaganje tlakovcev se bo na dolgi rok zagotovo poznalo in obrestovalo.


Tlakovane površine z vzroci

Ker so talkovci de potrebno tlakovanje prilagoditi dejstvulani v različnih fazah le redko dobimo tlakovce v eni bravi. Barvna odstopanja so manjša, vedar je. Med tlakovanjem vzamemo po en tlakovec iz posamezne palete in jih med seboj mešamo. Tako pridobimo enotno barvo tlakovanega dvorišča. V kolikor želimo na našem dvorišču kakšem poseben vzorec pa naredimo kombinacijo z dvema popolnoma različnima barvama.

Obiščite nas na spletni strani, kjer vas poleg kataloga betonskih izdelkov ter navodil za polaganje tlakovcev pričakuje tudi cenik. Vas zanima cena polaganja tlakovcev? Vprašajte nas ali pa obiščite našo spletno stran in se prepričajte o široki ponudbi betonskih izdelkov za vrt!

Polaganje tlakovscev in izdelava vzorcevTlakovanje dvorišča s tlakovci