Pošlji povpraševanje

Betonsko korito za lep in urejen videz vrta

Ali imate morda občutek, kot da je vaše okolje preveč sivo, v okolici vaše hiše pa nekaj manjka? Imate balkon, ki je, kljub manjšim cvetličnim lončkom enostavno pust in neizkoriščen, teraso s katere se vidi na sosedovo stran, kjer ni niti malo zasebnosti, premalo vrtnega prostora za cvetlične grede, ali pa željo, da bi na svojem balkonu lahko nabirali vedno svežo zelenjavo ali dišavnice? Betonska korita za rože so uporabna v vseh naštetih primerih. Ko si želimo urediti balkon, neposredno okolico našega domovanja, ali kadar okoli naše hiše nimamo vrtnih površin z gredami, pa si vseeno želimo cvetoče popestritve okolice. Uporabna so tako za zasaditev začimbnic, cvetočih rastlin, nizkega grmičevja in večjih rastlin. Z njihovo pomočjo si lahko ustvarimo zeleno pregrado, ki nam zagotovi večjo mero zasebnosti, zaustavi del hrupa in umazanije iz okolice ali pa le poudarimo naš osebni slog in arhitekturo naše hiše. 

Betonska korita, ki bodo, ne glede na vaše želje in prostorske potrebe, poskrbela za to, da bo vaš vrt lep in urejen, so na voljo v več različicah. Izbirate lahko med betonskimi koriti za vrt, ki so podolgovate ali okrogle oblike, lahko pa so lahko celo več kotna. Različna betonska korita lahko med seboj tudi zelo uspešno kombiniramo in tako za dekorativne rože ali uporabne dišavnice zapolnimo vsak neuporabljen košček terase, ali pa celo ustvarjamo vsemogoče oblike ter oblikujemo svoj domišljijski kotiček, brez da bi pri tem pregloboko segli v žep, saj je njihova cena zelo ugodna. Poleg vsega naštetega pa naj ne pozabimo omeniti, da so nadvse primerna tudi z ekološkega vidika, saj so izdelana iz naravnega materiala, ki nima neposrednega vpliva na okolico ter je ne onesnažuje.

Betonska korita za rože

Sajenje dišavnic v betonskem koritu

Sajenje dišavnic na balkonu, terasi ali v neposredni bližini hiše postaja svetovni trend, saj se vse več ljudi zaveda pomena kvalitete, raznolikosti naše prehrane in njene ekološke pridelave, hkrati pa samo gojenje različnih rastlin mnogim predstavlja svojevrsten hobi, ki je lahko nadvse učinkovit tudi pri sproščanju. Ali si predstavljate s kakšnim veseljem, bi med kuhanjem skočili na balkon in utrgali svežo začimbo, ki jo potrebujete, oziroma lastno zadovoljstvo ob opazovanju razvoja in zorenja rastlin, ki ste jih lastnoročno posadili? Kar iz lastnega malega vrtička? Rešitev so betonska korita za rože in dišavnice iz naše ponudbe. Zato - nič lažjega. Potrebno je je malce premisleka, odločitev ter veliko veselja. 

Če imamo manjšo gredo ali si želimo na terasi posaditi manjši vrtiček, je za gojenje naših pridelkov pametno izbrati betonska korita. V betonskem koritu zelo lepo uspevajo najrazličnejše dišavnice. V njih dobro rastejo začimbe kot so bazilika, peteršilj, timijan, rožmarin, majaron, origano, drobnjak in druge začimbe ter celo zelenjava, kot je solata, blitva, špinača, redkvice, paprika, paradižnik itd. Cenik naših betonskih korit, ki ga najdete na spletni strani podjetja Jarc, je prilagojen vsakemu žepu. Mini vrtiček ali čudovita dekorativna zasaditev, pa nista nič več nekaj česar si ne morete privoščiti, temveč le še možnost, ki jo lahko realizirate kadarkoli.

PREVERITE GALERIJO BETONSKIH KORIT

Betonska korita za rože - cena in ostale prednosti

Če niste prepričani, ali so betonska korita rože vam primerna izbira, vas bosta gotovo prepričali dve njihovi lastnosti; cena in njihova vsestranska uporabnost. Izjemno ugodna cena ter možnosti posaditev, ki jih ponujajo, vplivajo na dejstvo, da betonska korita za zunanje sajenje rastlin v loncih, veljajo za nadvse pametno izbiro. Primerna so namreč tudi za velike rastline, saj jim nudijo dovolj prostora za rast.

Zavedati pa se moramo, da je tovrstno postavitev potrebno premisliti vnaprej, saj so zunanja korita z večjimi rastlinami lahko izjemno težka, kar pomeni, da bi jih bilo kasneje, ko si morda premislimo glede njihove pozicije, zelo težko prestaviti. Po drugi strani pa njihova teža lahko predstavlja tudi prednost, saj so takšne varne pred krajo in vetrom, ki jih bo zelo težko prevrnil. Količina zemlje, ki jo rastlinam zagotavljajo, jih prav tako varuje pred prehitro izsušitvijo in nam tako omogoča tudi nekajdnevno odsotnost, brez da bi rastline zalili.

Kot zadnje, pa naj omenimo tudi dejstvo, da tovrstne zasaditve v betonskih koritih za rože pomenijo trajno lepo izbiro za več let, saj dolgo ohranijo brezhiben videz. Preverite našo spletno stran, na kateri najdete celotno ponudbo in cenik, ki vsebuje tako cene betonskih korit za rože, kot tudi ostale rastline.

vrtna betonska korita

VEČ O CENAH BETONSKIH ZIDAKOV