Pošlji povpraševanje

Velika ponudba tlakovcev

Tlakovci fugiranjeNajprej moramo ugotoviti, kaj tlakovec sploh je. Tlakovci so vrsta zunanje talne obloge, ki je narejena iz betona in se v več manjših kosih polaga na željeno oblagalno površino.
V našem podjetju se lahko pohvalimo s širokim programom betonskih izdelkov. S polaganjem in proizvajanjem tlakovcev se naše podjetje ukvarja že vrsto let. Naše betonske izdelke odlikuje obstojnost, kvaliteta ter estetska dodelanost. Tehnologija izdelave tlakovcev pri nas, je zmeraj v koraku s časom, pri njihovem oblikovanju pa se držimo modnih trendov, hkrati pa ohranjamo pridih klasičnosti, tako da so tlakovci vedno uporabni in dolgotrajni. Pri kupovanju lahko izbirate med različnimi barvami in oblikami tlakovcev.

Kako pravilno fugirati tlakovce?Kako pravilno fugirati tlakovce?

Pravilno fugiranje tlakovcev je izjemno pomembno, saj bodo s pravilnim fugiranjem tlakovci držali željeno obliko in ne bodo lezli, hkrati pa nam med njimi ne bo zrastel plevel.
Tlakovce lahko fugiramo na dva načina: lahko jih fugiramo s peskom ali pa jih fugiramo s fugirno maso. Fugiranja se zmeraj lotimo v suhem vremenu.


- Fugiranje tlakovcev s peskom: najlažje je, da pesek oz. fino mivko enostavno pometemo med položene tlakovce. Reže med njimi moramo zapolniti do vrha. Za kvalitetno fugiranje uporabimo vibracijsko ploščo in po končanem tlačenju po potrebi fuge dopolnimo.
- Fugiranje tlakovcev s fugirno maso: fugirna masa se enostavno vgrajuje, ustvarja pa prožno in fleksibilno fugo. Masa je odporna proti eroziji in preprečuje nastanek rastja med tlakovci. Površino, ki jo želimo fugirati najprej očistimo in počakamo, da se posuši. Nato po površini raztresemo fugirno maso in jo z metlo pometemo v fuge. Paziti moramo da fuge napolnimo enakomerno in do vrha. Če želimo, da bo naše fugiranje res kakovostno, je priporočljivo uporabiti vibracijsko ploščo. Ko končamo s tlačenjem, po potrebi še dopolnimo fuge s fugirno maso. Površino nato namočimo z vodo in počakamo 10 do 15 minut, da fugirna masa reagira z vodo in se posuši. Ko se masa posuši nadaljujemo z močenjem površine. Na koncu odstranimo nenatančno narejen fuge.
Vzdrževanje tlakovcev ni zahtevno. Dobro je da jih tu in tam speremo z vodo in tako dosežemo, da ohranjajo mladosten videz. Odporni so na vse vremenske in mehanske pojave ter so tako zelo neobčutljivi. V primeru, da se v fugah pojavi plevel, ga odstranimo.