Pošlji povpraševanje

Lomljeni ali cepljeni zidaki ustvarijo videz naravnega kamna

Lomljeni zidakiČe dobro razmislimo, nam lomljeni zidaki omogočajo ravno tisto, kar si pri kakršni koli gradnji želimo: čudovit videz naravnega kamna, enostavno uporabo oziroma montažo ter ugodno ceno. V podjetju Cementni izdelki Jarc vam ponujamo vse, kar potrebujete za izdelavo čudovite vrtne ograje, podpornega zidu, okrasnega zidu in podobnih zunanjih elementov, lomljeni zidaki pa so primerni tudi za urejanje nabrežin, gradnjo vidnih zidov in proizvodnih objektov. Zidak je lahko cepljen oziroma lomljen dvostransko ali štiristransko, odvisno od tega, kaj potrebujete oziroma koliko strani bo v končnem izdelku vidnih. Čeprav je izdelava ograje ali okrasnega podpornega zidu z lomljenimi zidaki precej enostavna, vam vseeno svetujemo, naj vam jo izdela nekdo, ki ima dovolj znanja in izkušenj.

CEPLJENI ZIDAKI PO UGODNI CENI

Dvostransko ali štiristransko lomljen zidak

Cepljeni oziroma lomljeni zidaki so na voljo v dveh različicah, in sicer dvostransko ali štiristransko lomljeni. Prvi so namenjeni izdelavi objektov, pri katerih sta vidni samo dve strani zidaka, na primer ograj, okrasnih zidov, sten v zgradbah itd. Štiristransko lomljeni zidaki pa se uporabljajo povsod tam, kjer so vidne vse štiri strani zidaka, na primer pri stebrih v ograji. Ker gre za betonske izdelke, so izjemno odporni proti vplivom iz okolja, obenem pa so iz naravnhi materialov, zato nimajo negativnega vpliva na naravo. Vse betonske izdelke čistimo z vodo in krtačo ali metlo, lahko tudi z visokotlačnim čistilcem, za izjemno trdovratne madeže pa uporabimo namenska čistila.

Lomljen zidakCepljeni zidaki

Montaža lomljenih zidakov

Izdelava ograje, podpornega zidu ali drugega objekta s pomočjo lomljenih zidakov zahteva nekaj predpriprav. Upoštevati je treba pravila običajne gradnje, zato je treba zagotoviti ustrezne temelje: nasutje, betonski temelji, nato pozidava ograje. Potrebna je tudi horizontalna hidroizolacija. Lahko uporabimo tudi armaturo. Za nižje zidove (do 70 cm) je lahko vsak lomljen zidak na drugega le prilepljen, za višje zidove pa jih je nato treba še zaliti z betonom. Na koncu ograjo ali zid pokrijemo tako imenovano kapo. Čeprav so cepljeni zidaki oziroma lomljeni zidaki že hidrofobirani, jih lahko zaščitimo še z dodatno impregnacijo.

Cementni izdelki Jarc | Lomljeni zidaki, cepljeni zidaki, lomljen zidak - povezave do naše spletne strani: