Pošlji povpraševanje

Betonski tlakovci Jarc - obnova tlakovcev

Betonski tlakovci so pravzaprav zelo preprosti za čiščenje in zelo hvaležen naravni material, kar prodajalci pogosto pozabijo poudariti. Njihova obnova je po daljšem času seveda nekoliko zahtevnejša, čemur pa se z rednim vzdrževanjem zlahka izognemo. 

Kot že samo ime pove, so betonski tlakovci in drugi betonski izdelki izdelani iz betona, ki spada med naravne materiale, in je kot tak močno podvržen reakcijam na vplive iz okolice, kar pomeni, da se umaže, je občutljiv na sol ipd. Za redno vzdrževanje tlakovcev navadno zadoščata že voda in metla ali krtača, s katero jih zdrgnemo, vendar pa moramo paziti, da le-ta ni pregroba, saj bi jih z njo lahko poškodovali. Uporabimo lahko tudi napravo za čiščenje z visokim tlakom. 

Ko vse to ne zaleže več in je zob časa že naredil svoje, pa je včasih potrebna tudi obnova tlakovcev, pri kateri odstranimo trdovratnejšo umazanijo, kot je na primer mah, rja ipd. Gre za postopek, pri katerem jih dodobra očistimo in jih po daljšem času izpostavljenosti različnim pogojem, skušamo vrniti v stanje, ki je čim bolj podobno tistemu v katerem so bili, ko smo jih kupili. 

Izdelava betonskih tlakovcev ni edina dejavnost, s katero se ukvarjamo. V podjetju Cementni izdelki Jarc so vam na voljo tudi drugi izdelki iz betona, kot na primer betonski robniki, plošče, škarpnice, palisade, kanalete, muldnice, ograjni elementi in betonske cevi. Cena naših izdelkov je zelo ugodna. Izdelava tlakovcev poteka v domači proizvodnji, kar pomeni, da se lahko svojim kupcem popolnoma prilagodimo in vam obenem svetujemo, kako naj poteka obnova tlakovcev in drugih izdelkov.

Polaganje, obnova, izdelava betonskih tlakovcev

Kako poteka polaganje tlakovcev

Obstojnost in življenjska doba položenih tlakovcev sta odvisni tudi od pravilne priprave terena in polaganja, ki mora biti izvedeno pravilno, polagati pa jih je mogoče tudi na beton. Za začetek pripravimo 50-70 cm zmrzlinsko obstojnega drobljenega gramoza (0-32 mm), ki tvori nosilni sloj (njegova debelina je odvisna od vrste obremenitve in strukture tal na katere polagamo) in ga je potrebno ustrezno utrditi z valjanjem ali nabijanjem do ustrezne nosilnosti. Nanj lahko namestimo pod ali drenažno folijo Typar Pro, ki preprečuje ponikanje prodnatega nasutja v zemljo. Na ta način se bomo izognili popravilom neravnin, grbin, kotanj ali kolesnic, saj bo naša talna konstrukcija ostala ravna in stabilna. 

Na nosilni sloj z ali brez folije, položimo 3-5 cm zmrzlinsko obstojnega peska, frakcije 4-8 mm, pri čemer je potrebno paziti, da ohranimo naklon terena (min 2.5 %). Tega sloja ne vibriramo. Pri polaganju si pomagamo z lesenimi ali aluminijastimi vodili, s pomočjo katerih odvečen pesek posnamemo. 

Tlakovce pričnemo polagati v vogalu, pravokotno na glavno vhodno linijo, če se le da na najnižjem delu tlakovane površine. Jemati jih je priporočljivo z več palet hkrati, saj bomo tako zagotovili barvno enakomerno tlakovano površino. Pri polaganju moramo paziti, da jih ne stiskamo enega ob drugega ter med posameznimi kockami ohranjati primerno fugo, ki bo preprečevala končne napetosti. Za ohranjanje lepe linije, si lahko pomagamo z napeto vrvico. Tlakovci morajo biti prav tako položeni v enakomerni ravnini, pri čemer si lahko pomagamo z ravno letvijo in plastičnim kladivom. Za zaključke pri zidovih ali robnikih se poslužimo rezanja ali sekanja. Ko so tlakovci položeni, njihove fuge zapolnimo s kremenčevo mivko, pri čemer je pomembno, da to počnemo ob suhem vremenu. Odvečno mivko odstranimo in postopek ponovimo še 2-3x. Polaganje tlakovcev je lahko izvedeno na različne načine, vzorce pa prilagodimo skupaj s stranko.

Ko je površina na kateri smo delali tlakovana in fuge zapolnjene, nam preostane le še vibriranje z vibracijsko ploščo (oblečena z gumo, da z vibriranjem ne bi poškodovala površine tlakovcev), ki bo površino tlakovcev zravnalo. Pomembno je, da prej dodobra očistimo ostanke mivke in ostalega materiala.

Izdelava robnikov in betonskih tlakovcev

Obnova tlakovcev in drugih betonskih izdelkov

Betonski tlakovci Jarc in drugi izdelki, ki jih ponujamo, zahtevajo zelo malo nege. Kljub temu potrebujejo občasno čiščenje, po daljšem obdobju pa se izvaja tudi obnova tlakovcev. Sama narava materialov iz katerih so naši tlakovci izdelani, vpliva na to, da se na njih precej pogosto pojavijo madeži (na primer od olja ali drugih trdovratnih snovi), ki se jih bomo bržkone želeli znebiti. Ker v večini takšnih primerov običajno čiščenje z vodo, krtačo ali visokotlačnim čistilcem žal ne zadošča, vam ponujamo drugačno rešitev. Betonski tlakovci Jarc se lahko čistijo s prav posebnim čistilom, ki je, poleg ostalih izdelkov, na voljo v naši prodajalni. Ker je izdelava betonskih tlakovcev naša specializacija, vam glede njihovega vzdrževanja rade volje kadarkoli svetujemo.

Izdelava in obnova tlakovcevKakovostni tlakovci - obnova, izdelava, polaganje

Izdelava betonskih tlakovcev Jarc - kakovost in ugodna cena

Betonski tlakovci Jarc so izdelani v našem podjetju, plod našega trdega dela in inovacij. V sklopu naše ponudbe, lahko svojim strankam, glede lastnih izdelkov, vedno svetujemo (kako naj poteka polaganje, obnova tlakovcev, kakšne so najboljše kombinacije in kako položiti betonske cevi). Cena vseh naših izdelkov je izjemno ugodna, izdelava tlakovcev pa poteka v skladu z najsodobnejšimi trendi. Poleg tega je beton, v primerjavi z marsikaterim drugim materialom, naraven material, ki ne onesnažuje okolja. Potrebna je le občasna obnova tlakovcev in vaše dvorišče bo dolgo časa ostalo lepo.