Vrtni kamini, na katere boste ponosni

Vrtni kamin je izdelek, ki direktno nadomesti prenosni žar. Po želji pa se jih lahko uporabi tudi kot kamin, za lepše razpoloženje in toploto v spomladanskih in jesenskih večerih. Za razliko prenosljivega žara so vrtni kamini estetsko oblikovani ter izdelani iz kvalitetnega, v osnovi večnega materiala. Vrtni kamin lahko stoji tod streho ali na prostem. Njegova oblika pa prepreči ugašanje ognja tudi ob deževnih dneh.

V podjetji Jarc nudijo lepo oblikovane vrtne kamine narejene iz umetnega kamna oziroma betona. Vsak kamin se lahko dopolni še z kamnito odlagalno površino ter prostostoječim ali stenskim vodnjakom. Tako si lahko sestavite vrtno kuhinjo, ki bo navduševala vse družinske člane ali prijatelje.

Vrtni kamin je en najbolj pogostih elementov vrta sodobne družine. Za vse ki ljubijo hrano iz ražnja pa je nepogrešljiv. Za razliko odprtih žarov se v njem vedno kuri les ali oglje, dimnik pa preprečuje nekontrolirano valjenje dima. V kaminu boste lahko varno in kontrolirano kurili, brez bojazni, da bi po nesreči prišlo do vžiga tudi v najbolj vročih poletjih.

Kamin iz betona za vsak vrt                       Vrtni kamini iz umetnega kamna
Izdelava vrtnega kamina mora biti popolna

Ne glede na to, ali gre za izdelavo vrtnega kamina, vrtnih vodnjakov, vrtnih lijakov ali vrtnih korit, v podjetju Jarc uporabljamo le vrhunski material. Ničesar ne prepuščajo naključju in se vedno potrudijo, da dobite le najboljše proizvode. Pri izbiri zunanje opreme priporočajo, da si izberete izdelke, ki se odlikujejo z visoko kakovostjo, saj bodo le takšni izdelki vzdržali ob menjavi nizkih in visokih temperatur, ob raznovrstnih padavinah ter drugih neugodnih vremenskih vplivih. Proizvodi v podjetju Jarc slovijo kot zelo vzdržljivi in kvalitetni, zato se zadovoljne stranke redno vračajo, ko potrebujejo nove betonske izdelke. Skrivnost je v natančni proizvodnji in v uporabi najboljših oziroma najbolj kvalitetnih betonov.

Beton obdelujemo na podoben način kot se obdeluje kamen. Lahko se ga grobo brusi ali polira, štoka ali ščetka. Beton je vedno bolj priljubljen za izdelavo zunanje opreme, saj pri obdelavi nismo omejeni le na eno barvo kot pri kamnu.


Vrtni kamini podaljšajo bivanje na vašem vrtu

Vrtni kamini imajo to prednost, da lahko vzdržujejo ogenj tudi tedaj, ko zunaj denimo dežuje. Kdor je enkrat užil vse prednosti vrtnih kaminov, si bo le težko predstavljal življenje brez njih. Za razliko od vrtnih vodnjakov, vrtnih lijakov in vrtnih korit, vrtni kamini gostijo ogenj, ki je ena najbolj živahnih oblik življenja na našem svetu. Brez ognja ni življenja. Zato lahko po izdelavi vrtnega kamina svoj prosti čas preživljate v zunanjem okolju tudi tedaj, ko je mraz ali ko zaide sonce toplega dne in pride mrzla noč. Ob ognju vam tudi nikoli ne bo dolgčas, saj gre za pojav, ki se venomer spreminja in nikoli ni povsem isti, četudi v kurišče gledamo ure in ure. Ogenj tudi poskrbi za dobro voljo vaših gostov oziroma obiskovalcev ob sproščenem večernem klepetu v poznih spomladanskih in zgodnjih jesenskih večerih ali pa ob sivih pozno jesenskih ali zgodnje pomladanskih popoldnevih. Ogenj v kaminu vam tako omogoča, da boste lahko zunaj na vašem čudovitem vrtu preživeli dosti vreč časa, kot bi ga lahko, če ogenj ne bi gorel.

V podjetju Jarc vrtni kamini niso le vrhunske kvalitete, ampak tudi cenovno dostopni. Vabimo vas, da se oglasite pri nas in naše prijazno in usposobljeno osebje vam bo pomagalo pri izbiri, pa naj bo to vrtni kamini, vodnjaki in klopi, vrtni vodnjak, vrtni lijak ali vrtno korito.

Cementni izdelki Jarc