Pošlji povpraševanje

Tlakovanje ali polaganje betonskih plošč

Razlogov za tlakovanje dvorišč in teras ali balkonov je veliko. Za utrditev površine lahko izbirate med številnimi tlakovci, betonskimi ploščami, betonom ali celo les. Najpogosteje se danes stranke za dvorišča odloča za tlakovanje s tlakovci ali z betonskimi / travnimi ploščami. Za katero vrste podlage se boste odločili je odvisno od tega čemu bo dvorišče namenjeno. V kolikor ga imate le za dovoz z vozilom in parkiranje avtomobila, se lahko enostavno odločite za travne plošče. Le te omogočajo trdno podlago in hkrati rast trave. V kolikor pa želite dvorišče uporabljati tudi v druge namene (igre z žogo, igrišče za otroke ali celo nadomestek terase), v takšnem primeru je bolje da se odločite za tlakovanje s tlakovci ali betonskimi ali pralnimi ploščami.

Prane ploščePolaganje tlakovcev


Trije osnovni koraki polaganja betonskih plošč:

1. korak polaganja betonskih ali pranih plošč:

Vse se prične s pripravo polagalne površine. Tla, na katera bomo betonske plošče ali pralne plošče položili, morajo biti dobro zbita in izravnana, da se kasneje ne bodo ugrezala. Obstojen gramoz ali drobljenec nanesemo na podlago v debelini 20-40cm in ga z valjanjem ali vibracijsko ploščo dobro zbijemo. Naklon površine mora pri tem znašati vsaj 2,5%.


2. korak polaganja betonskih plošč:

Na grobo pripravljeno podlago položimo betonski estrih. Estrih uravnamo in ga utrdimo ter ga polijemo s cementnim mlekom in vanj položimo plošče, ki jih prav tako izravnamo.


3. korak polaganja betonskih plošč:

Polaganju betonskih plošč v estrih sledi fugiranje. Fuge, ki so široke med 3 in 8mm zalijemo s fugirno maso.


Polaganje travnih plošč

Vas bolj mika obdajanje vašega kotička s travnimi ploščami? Pripravili smo vam tudi kratka navodila za polaganje travnih plošč. Tudi travne plošče se polagajo na utrjeno podlago v razmiku vsaj 5mm ena od druge. Priporočamo vam, da tudi pri polaganju travnih plošč površino utrdite s pomočjo valjarja ali vibracijske plošče. Plošče morajo nalegati na podlago s celotno površino, utrjuje pa se jih lahko le s pomočjo gumijastega kladiva.

Polaganje travnih plošč


Vas zanima več o polaganju betonskih plošč? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali!

Vas zanima več o polaganju travnih plošč? Ali pa ste se lotili polaganja betonskih plošč in se vam zastavljajo še določena vprašanja? Pokličite nas po telefonu in z veseljem vam bomo pomagali! V kolikor še niste nikoli polagali betonskih plošč ali tlakovcev, raje prepustite delo strokovnjakom. Pozanimajte se o ceni polaganja betonskih plošč, tlakovcev, robnikov, škarpnic ali betonskih ograj in se odločite še danes!