Polaganje betonskih plošč

Počitek in sproščanje na domačem dvorišču sta seveda odlična. Vendar za to potrebujete miren kotiček, kamor boste postavili vrtno garnituro, gugalnico ali ležalnik, ki bo postal vaše najljubše mesto na dvorišču.V podjetju Jarc, Franc Jarc s.p.,smo vam pripravili kratke napotke, kako si sam pripraviti prijeten kotiček, obdan z betonskimi alitravnimi ploščami.


1. korak polaganja betonskih plošč: vse se prične s pripravo polagalne površine. Tla, na katera bomo betonske plošče položili, morajo biti dobro zbita in izravnana, da se kasneje ne bodo ugrezala. Obstojen gramoz ali drobljenec nanesemo na podlago v debelini 20-40cm in ga z valjanjem ali vibracijsko ploščo dobro zbijemo. Naklon površine mora pri tem znašati vsaj 2,5%.
2. korak polaganja betonskih plošč: na grobo pripravljeno podlago položimo betonski estrih. Estrih uravnamo in ga utrdimo ter ga polijemo s cementnim mlekom in vanj položimo plošče, ki jih prav tako izravnamo.
3. korak polaganja betonskih plošč: polaganju betonskih plošč v estrih sledi fugiranje. Fuge, ki so široke med 3 in 8mm zalijemo s fugirno maso.

Polaganje betonskih plošč

Polaganje travnih plošč


Vas bolj mika obdajanje vašega kotička s travnimi ploščami? Pripravili smo vam tudi kratka navodila za polaganje travnih plošč. Tudi travne plošče se polagajo na utrjeno podlago v razmiku vsaj 5mm ena od druge. Priporočamo vam, da tudi pri polaganju travnih plošč površino utrdite s pomočjo valjarja ali vibracijske plošče. Plošče morajo nalegati na podlago s celotno površino, utrjuje pa se jih lahko le s pomočjo gumijastega kladiva.

BETONSKI ŠKARPNIKI


Vas zanima več o polaganju betonskih plošč? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali!


Vas zanima več o polaganju travnih plošč? Ali pa ste se lotili polaganja betonskih plošč in se vam zastavljajo še določena vprašanja? Pokličite nas po telefonu in z veseljem vam bomo pomagali! Povprašate nas lahko tudi o polaganju pranih ploščali polaganju škarpnice. Odločite se lahko tudi, da želite, da storitev za vas opravimo mi. Pozanimajte se o ceni polaganja robnikov in se odločite še danes!

Betonske plosce Jarc