Pošlji povpraševanje

Lomljeni betonski zidaki za izdelavo ograj, opornih in okrasnih zidov

Betonski zidaki JarcBeton, iz katerega so tudi betonski zidaki, je izdelan iz vode, gramoza in cementa in je v gradbeništvu izjemno uporaben. Odlikujeta ga trdnost in trdota, njegove lastnosti pa so odvisne od razmerja med posameznimi sestavinami. Prva različica betona se je uporabljala že v času starega Rima, celo v objektih, ki stojijo še danes. Med nadvse uporabne izdelke poleg tlakovcev, palisad, robnikov, plošč, kanalet, korit itd. spadajo tudi betonski zidaki, ki imajo izjemne lastnosti. Na področju urejanja dvorišč, vrtov in nabrežin je nadvse primeren tako imenovani lomljen betonski zidak, ki ni namenjen zidanju v smislu zidave objekta, temveč postavitvi ograje, opornega zidu (škarpe) ipd.

Dvostrano in štiristrano lomljen betonski zidak

V podjetju Cementni izdelki Jarcso na voljo betonski zidaki, namenjeni izdelavi ograj in podpornih zidov, ki so lomljeni. Gre za posebno obdelavo, zaradi katere so izdelki po fiksiranji videti kot kamniti zid. Dvostrano lomljeni betonski zidaki so namenjeni postavitvi dvoriščnih ograj in okrasnih zidov, štiristrano lomljeni pa izdelavi stebrov. Cena betonskih zidakov je odvisna od njegovih lastnosti, cenik pa lahko najdete na naši spletni strani.

Štiristrano lomljen zidak

Lastnosti in uporaba betonskih zidakov

Vsak betonski zidak meri 20 x 40 x 17 cm in tehta 18,70 kg. Za kvadratni meter potrebujemo 14,5 zidaka. Na voljo so v dveh barvah, sivi in grafitni. Ograjo ali podporni zid izdelamo tako, da votle betonske zidake najprej zlepimo z lepilom, ki je namenjeno zunanji uporabi, nato pa zalijemo z betonom. Če je potrebno, se lahko tudi armirajo. Za zaključek se na vrhu zidaki pokrijejo z betonsko kapo, kar izdelek zaščiti in mu da končen videz. Na končno ceno ograje ali podpornega zidu vplivata cena betonskih zidakov in strošek izdelave. Če ste sami resnično vešči tovrstnih posegov, lahko betonske zidake postavite sami, sicer pa vam toplo priporočamo, da pokličete strokovnjaka. Ograja ali podporni zid namreč nista le okrasni element, ampak zaradi svoje funkcije zahtevata tudi kakovostno izdelavo. Več nahttp://www.jarc.si/