Pošlji povpraševanje

Betonske ograje nudijo zanesljivost in dolgo uporabno dobo

Betonske ograje je potrebno graditi v skladu z določenimi pravili, da zagotovimo njihovo obstojnost in dolgo uporabo dobo. Elementi za ograje, ki jih imamo v našem prodajnem programu so zidaki, kocke in kape, ki so zaključni elementi in ščitijo konstrukcijo pred vodo. Zidanje betonske ograje se lahko začne, ko ustrezno pripravimo teren oziroma, ko naredimo temelje. Najprej skopljemo jamo, v katero nasujemo zmrzlinsko obstojen material v debelini 10 - 20 cm. Na nasutje se zabetonira temelj, ki ga je potrebno armirati. Velikost temelja je odvisna od velikosti in teže celotne betonske ograje - večja konstrukcija zahteva večje temelje. Minimalna širina temelja mora biti vsaj 30 cm, globino pa je potrebno prilagoditi zoni zmrzovanja zemlje. Na mestih, kjer želimo narediti steber oziroma na minimalnem razmaku 2,5 - 3 metre mora biti narejeno vertikalno armiranje, zato se v ta namen pustijo iz temelja štiri železne palice. Poskrbeti je treba še za horizontalno hidroizolacijo, ki preprečuje dvig vlage v betonsko ograjo.

betonske ograje

Betonski zidaki, ki se uporabljajo za gradnjo ograje so lahko v sivi ali antracitni barvi

Betonski zidak, ki je osnovni element pri zidanju, je lahko dvostrano ali štiristrano lomljen. Je votel montažni element, v dimenzijah 20/40/17, ki ga izdelujemo v sivi in grafitni barvi. Dvostrano lomljen betonski blok ima finalno obdelani dve ploskvi, zato se uporablja za gradnjo ograj. Štiristrano lomljena različica pa se uporablja za gradnjo stebrov, kjer so vidne vse štiri zunanje ploskve, ki so finalno obdelane. Gradnja z zidaki za ograjo poteka na dva načina. Način gradnje je odvisen od želene višine konstrukcije. Pri zlaganju blokov je potrebno paziti, da se njihovi stiki po vertikalni liniji ne pokrijejo. Do višine 70 cm, se lahko bloki fiksirajo samo z lepljenjem. Za to se uporablja lepilo za keramiko, ki je namenjeno zunanji uporabi. Lepilo se nanaša na vrhnjo stran blokov in na obe stranski stični ploskvi saj s tem preprečimo uhajanje betona iz majhnih odprtin. V primeru, da želimo narediti konstrukcijo višjo od 70 cm, se mora graditi po korakih. Ko zložimo skupaj bloke v treh ali štirih vrstah, jih je treba zaliti z betonom. Ko se konstrukcija posuši lahko nadaljujemo z gradnjo. Visoke konstrukcije je potrebno tudi horizontalno armirati. To storimo tako, da vstavimo dve železi palici v utore, ki so na zgornji strani blokov Po končani gradnji se lahko nalepijo še zaščitne kape, ki preprečujejo vdor vode v betonske ograje, dajo pa jim tudi zelo lep izgled. Poleg zidakov nudimo tudi kocke za stebre betonske ograje, ki omogočajo hitro montažno gradnjo stebra, saj ne potrebujemo opaža. S kockami za ograjo v različnih oblikah, je možno zapolniti prostor med stebri.

Več o elementih za ograje si preberite tukaj:https://www.vsi.si/jarc-franc-jarc-sp/ograjni-elementi

betonska ograja

V začetku naše proizvodnje so bili elementi za betonske ograje narejeni ročno

Začetki podjetja Cementni izdelki Jarc segajo v leto 1961. Že takrat se je delalo na tem, da bi se beton približal ljudem v vsakdanjem življenju. Takrat je bila priprava in vgradnja betona ročno opravilo, prav tako je bil ročen transport vseh izdelkov kot so betonski bloki, zidaki za ograjo in podobno. Leta 1963 se je začela postopna modernizacija podjetja z raznimi stroji. V letih 1985 in 1997 je naše podjetje naredilo pomemben korak v razvoju firme, saj smo se takrat prilagodili napredni evropski tehnologiji. Na ta način se je izboljšala kvaliteta izdelkov in posledično tudi dvignila raven zadovoljstva naših strank. V tem času je podjetje preraslo v tipično družinsko podjetje, saj so člani družine Jarc prisotni v proizvodnji in v upravi. Leta 2008 je bilo za naše podjetje prelomno, saj smo zgradili novo tovarno. V proizvodni proces smo vključili najnovejšo tehnologijo, ki temelji na računalniško vodenih delovnih procesih, ki so združeni v celoto.

NUDIMO TUDI OKRASNE ZIDAKE!

V naši obširni ponudbi najdete tudi okrasne zidake za betonske ograje

Naš prodajni program sestavljajo okrasni zidaki, tlakovci, robniki, plošče, kanalete in veliko drugih izdelkov. V vrtnem programu imamo tudi kamine, klopi in vodnjake, ki nudijo udobje pri preživljanju prostega časa na vašem vrtu.