Betonski izdelki za vsako priložnost

 

Betonski izdelki so vsestransko uporabni za izdelavo tlakovcev, ploščic, stopnic, ograj, opornih zidov, odvodnih kanalov, ograj, koritnic, kaminov, umivalnikov, mogoči so pa tudi drugi izdelki iz betona. Beton je material, sestavljen in mešanice gramoza, cementa in vode, ki dosega v suhem stanju izjemno trdnost ter ima dobre tlačne lastnosti. Zaradi tega je izjemno primeren za izdelavo najrazličnejših betonskih izdelkov, cenik pa je ugoden, saj gre za material, ki je dostopen in poceni.

betonski izdelki Jarc


Zgodovina betonskih izdelkov


Za začetek razvoja betonskih izdelkov so zaslužni Rimljani. Njihov gradbeni material, ki ima podobne lastnosti kot današnji betonski tlakovci, je bil izdelan iz peska, apna, pucolana, zdrobljene opeke in vode. Tekom razvoja gradbeništva so izumili vlivanje enovite mase v lesen opaž, s čimer so dosegli lastnosti, podobne današnjim. V prvem stoletju našega štetja so predpisali gradnjo z negorljivimi materiali kot posledico zgodovinskega požara v Rimu leta 64 našega štetja. Rimljani so z izdelavo betonskih izdelkov in z razvojem gradbene tehnologije nadaljevali. Leta 1414 je bil v švicarskem samostanu najden opis rimske izdelave betona, tako da ga je začela razvijati tudi preostala Evropa. Za betonske izdelke, kot jih poznamo danes, je zaslužen francoski arhitekt in gradbeni podjetnik Auguste Perret, ki je v 20. stoletju eksperimentiral z »novim« gradbenim materialom. Bil je prvi, ki je betonske izdelke in beton kot material v gradbeništvu na splošno promoviral in mu pridal celo estetsko vrednost, s čimer je pomembno vplival na arhitekturo dvajsetega stoletja. Razširjenost uporabe betona je pripomogla še k eni prednosti betonskih izdelkovcenik je dostopen vsem, saj gre za najpogosteje uporabljen material v gradbeništvu.

IZDELAVA TLAKOVCEV

 

 Betonski izdelki – cenik

 

Dandanes je beton eden izmed osnovnih gradiv, ki se v gradbeništvu uporablja za gradnjo vseh vrst objektov ter za izdelavo izdelkov iz betona, saj je kvaliteten, odporen, trden in cenovno ugoden, zaradi česar je mogoč tudi ugoden cenik betonskih izdelkov.

V podjetju JARC, Franc Jarc s.p. že vrsto let sledimo tehnologiji ter prisluhnemo uporabnikom, tako da lahko oblikujemo izdelke, ki jih želijo, zaradi cenovne ugodnosti materiala pa pogosto ponujamo tudi akcije betonskih izdelkov. Cenik betonskih izdelkov je dostopen na naši spletni strani, s strokovnimi nasveti pa vam bomo pomagali tudi pri izbiri.

betonski izdelki cenik

VPRAŠAJTE NAS
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Vaše 10a
Medvode
Delovni čas
od 7. do 17. ure, sobota od 8. do 12. ure.
Spletna stran
E-pošta
01 3617936
Seznam fraz
betonski izdelki, betonski izdelki cenik
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA