Opažni zidaki za gradnjo brez zamudnega opaževanja

Betonski zidaki za različne namene

Opažni zidaki so votli betonski kvadri, ki se uporabljajo za gradnjo podpornih zidov (škarp) z manjšo nosilnostjo, manjših objektov, greznic, gnojišč, vodnjakov, silosov, kleti, itd. Pri določenih gradnjah (greznice, vodnjaki,...) moramo paziti na njihovo vodotesnost. Uporabljajo se zelo pogosto, saj je z njihovo pomočjo gradnja hitrejša, cenejša in enostavnejša.
Pri zidanju z opažnimi zidaki se najprej postavi peta (temelj). Opažne zidake nato polagamo na suho, pri tem pa vertikalno in horizontalno nameščamo železne palice za armiranje betona (odvisno od zahtevane nosilnosti). Ko so opažni zidaki na svojem mestu, jih zalijemo z betonom in pokrijemo s kapo za opažni blok. Zalivamo jih lahko tudi sproti.
Gradnja z opažnimi zidaki je enostavna, saj nam ni potrebno postavljati in razstavljati lesenega opaža za betoniranje. Beton preprosto vlijemo v votlo sredico betonskega zidaka.

Betonski zidaki - cenik

Opažni betonski zidakiCena betonskih zidakov je nizka, o čemer se lahko prepričate tudi v našem ceniku na spletni strani. V njem so navedene cene za vse vrste betonskih zidakov, cenik pa obsega tudi preostale izdelke iz naše bogate ponudbe. Poleg nizke cene betonskih zidakov je potrebno upoštevati tudi, da pri gradnji kmetijskih in industrijskih objektov z opažnimi zidaki prihranite denar, ki bi ga sicer porabili za omet in fasado. Opažni oz. betonski zidaki namreč omogočajo po zidanju in fugiranju neposredno pleskanje po površini zidaka.
V ponudbi podjetja Cementni izdelki Jarc boste našli tudi t.i. lomljene betonske zidake, ki so na dveh ali štirih straneh dodatno obdelani. Ko boste iz tovrstnih betonskih zidakov zgradili podporni zid, bo ta dajal vtis, da je zgrajen iz kamna. Okrasni podporni zid iz lomljenih betonskih zidakov deluje zelo naravno in čudovito polepša okolico vaše hiše. Cena betonskih zidakov, ki so lomljeni, je prav tako izredno nizka.

Ugodna cena betonskih zidakov

Vljudno vas vabimo, da obiščete našo stran in si ogledate naše izdelke. Če vas zanima končna cena betonskih zidakov za vašo gradnjo, nam pošijte povpraševanje s konkretnimi podatki in poslali vam bomo informativni izračun.

Cementni izdelki Jarc | Pri gradnji z opažnimi zidaki opaževanje ni potrebno - povezave na našo stran: